HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Hankook Ventus S1 evo2 SUV nyári gumi a városi terepjárók számára

Hankook Ventus S1 evo2 SUV nyári gumi a városi terepjárók számára
2020. február 10.
A dél-koreai Hankook gumiabroncs gyártó sikeresen elérte célját, és ma már senki nem kérdőjelezi meg, hogy a világ hatodik prémium gumigyártójává avanzsált elő (a francia Michelin, az amerikai Goodyear, a német Continental, az olasz Pirelli és a japán Bridgestone mellett).

 
 
Az utóbbi tíz évben a SUV járművek – más néven városi terepjárók, crossoverek – eladási számai nőttek a leginkább világszinten és az európai piacon is, így ma már minden komoly gumigyártónak rendelkeznie kell kifejezetten ezeknek a nehéz és magas építésű autóknak megfelelően tervezett erősebb és nagyobb biztonságot nyújtó nyári gumikkal a kereslet kielégítésére.
A Hankook egyik legjobb SUV nyári gumija jelenleg a Ventus S1 evo2 SUV K117A, melynek kifejlesztéséhez a legutóbbi gumiabroncs technológiákat, a leginnovatívabb adalékanyagokat és szerkezeti elemeket használtak fel a gyártó mérnökei.
 

 Miből áll a Hankook SUV nyári gumi technológiája?

 
A nagy tömeg és a magasabb súlypont egyrészt szilárdabb, stabilabb felépítést kíván, mindazonáltal a tapadási és fékteljesítményeket is növelni kell.
A gumiabroncsok egyetlen semmilyen irányban nem mozgó – stabil - része a két sodronyszerű peremhuzal, melyek az abroncs belső kerületén találhatóak és ezek lényegében az autók felnijéhez tapadva képezik a nyári gumik alapját. Erre a két rendkívül erős huzalra építik fel a már többirányú rugalmas mozgást végző karkaszt, ami magában foglalja a szövetvázat, öveket, a zaj- és rezgéscsökkentő párnarétegeket.
Első lépésben tehát a Hankook mérnökei ezt a stabilitást és bizonyos szintű rugalmasságot biztosító részt erősítették meg. A két acél huzalt már anyagában is át kellett tervezni, majd a hőkezelési és acél edzési folyamatokkal is azt célozták meg, hogy a normál nyári gumikhoz képest jóval erősebb alapot adjanak a Ventus S1 evo2 SUV nyári guminak. A karkasz megerősítését dupla sodrott nylon szálakkal és nagyobb teherbírású poliészter kordszálakkal oldották meg.
Az eredmények a lényegesen magasabb szintű stabilitás, a nagyobb fékteljesítmények, a biztonságosabb kanyarvételek lettek.
 

A gumikeverék és mintázat

 
A jobban tapadó gumikeverékhez most még több és még tovább finomított szilícium-dioxid adalék került, amely mindamellett, hogy javítja a nedves és száraz tapadást, a futásteljesítményt is növeli, és fokozza az üzemanyag takarékosságot.
A mintázat kialakítása során úgy látták, hogy a több bevágás és lamella rész a központi és vállbordákon bizonyos szinten finomítja a karkasz által biztosított szilárdságot és keménységet, ami nemcsak tapadást növelő, hanem javítja a komfortosságot is.
 

Előnyei

 
Milyen pluszt szolgáltat a nehéz és magasabb felépítésű SUV járműveknek a Ventus S1 evo2 SUV nyári gumi?
A nem direkt SUV járművekre optimalizált nyári gumikhoz képest rövidebb féktávolságot, nagyobb fokú kanyarstabilitást, és a nagyobb sebességek során is megbízható irányváltásokat. A kisebb gördülési ellenállás kisebb fogyasztással jár, és az utazási kényelem is biztosított az alacsonyabb zajszinttel.

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális akciók.