HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Hankook iON i*cept: a Hankook legújabb elektromos autókra tervezett téli gumiabroncsa

Hankook iON i*cept: a Hankook legújabb elektromos autókra tervezett téli gumiabroncsa
2024. február 09.


 

A Hankook mindig is élenjárt a fejlesztések terén. Az elektromos autók térhódítását és nagy népszerűségét természetesen felismerve az elmúlt években több abroncsot is terveztek, melyek ezen járművek speciális igényeit figyelembe véve készültek. Most pedig piacra került a legújabb, kifejezetten elektromos autókra tervezett téli abroncsuk, a Hankook iON i*cept.

 

Az abroncs az iON INNOVATIVE TECHNOLOGY fejlesztéseinek köszönhetően egy magasabb szintre emeli a téli vezetés élményét, és miközben megfelel az elektromos autók ált támasztott magas igényeknek, minden téli körülmény között biztonságos vezetési élményt garantál. Lássuk, mit is várhatunk a Hankook iON i*cept téli gumitól, és melyek azok az innovatív megoldások, melyek lehetővé teszik mindezt?

 

Biztonságos minden téli körülmény között

 

A téli abroncsokkal szemben elvárás, hogy a legzordabb téli körülmények között is jól teljesítsenek. Legyen, hó, latyak vagy csúszós útszakasz, az abroncsnak kiemelkedő fékezhetőséggel és tapadással kell bírnia. A Hankook iON i*cept mindezt biztosítja az elektromos autók szerelmeseinek, köszönhetően az iON INNOVATIVE TECHNOLOGY fejlesztéseknek.

 

Az i Perfect Grip technológia lehetővé tette az abroncs számára a teljesítmény növelését, mégpedig úgy, hogy optimalizálta a profilt, a mintázatot, a szerkezetet és a keveréktechnológiát is. Ennél fogva olyan mintázatot sikerült a Hankook fejlesztőinek kialakítani, amely biztosítja, hogy a Hankook iON i*cept megbirkózik minden téli teljesítménnyel. A „Grip Boost” technológiának köszönhetően 7%-kal nőtt a kanyarstabilitást, ami jeges-havas útszakaszokon is garantálja a kiemelkedő kezelhetőséget.

 

A mintázati kialakításban különféle típusú lamellákat és optimalizált lamellaszögeket alkalmaztak, amelyek alkalmassá teszi az abroncsot, hogy a legváltozatosabb téli körülmények között is a legmagasabb teljesítményt érhesse el.

 

Kisebb fogyasztás, több vezetési élmény

 

Az elektromos autók esetében a hatótáv kérdése rendkívül lényeges, az iON INNOVATIVE technológiák pedig lehetővé tették, hogy csökkenjen a gördülési ellenállás, ennél fogva pedig nagyobb hatótávot érhessen el az autó. Ezt az Opti Cure technológia alkalmazásával érték el, melynek segítségével a lehető legalacsonyabb lett a gördülési ellenállást, az akkumulátor pedig tovább bírja. E

 

Magasabb komfortérzet, alacsonyabb zajszint

 

Az iON INNOVATIVE segítségével természetesen nemcsak magas futásteljesítményt és alacsony gördülési ellenállást értek el, de csökkentett zajszintet is, amely szintén elvárás az elektromos autók abroncsival szemben. Mivel az elektromos autók motorja szinte hangtalan, ezért az abroncsok zaját a sofőrök sokkal jobban érzékelik. Ezért az abroncsok tervezésénél elengedhetetlen, hogy a lehető legalacsonyabb zajkibocsájtást érjenek el.

 

A iON i*cept esetében V alakú mintázatot alkalmaztak, melynek segítségével jobban eloszlik a zaj, ugyanis a belső és a külső blokkok nem egyszerre, hanem felváltva érintkeznek az úttal.További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.