Süti beállítások

Gumiabroncsok javítása

2024/01/30
Hasznos információk
MI A GUMIABRONCS JAVÍTÁSÁNAK ELSŐ LÉPÉSE? A GU...

MI A GUMIABRONCS JAVÍTÁSÁNAK ELSŐ LÉPÉSE?


A GUMIABRONCS JAVÍTÁSÁNAK ELSŐ LÉPÉSE:  VIGYE GUMISHOZ ! 

Ha a gumiabroncs javításra szorul, alapvetően fontos, hogy hivatalos gumiszerviz vagy szerelő szerelje le a gumit az acélfelníről vagy az alufelniről, és vizsgálja meg a belsejét, és feltárja az esetlegesen összeszerelt állapotban nem látható belső sérüléseket.

Tehát a  szakember ellenőrzi az abroncs állapotát és a kívülről nem látható sérüléseket, gondoskodik a gumiabroncs javítás utáni megfelelő felszereléséről. Segít az abroncs kiválasztásában hogy betartsák a szerkezetre, méretre, sebességhatárra, terhelési kapacitásra, illetve az abroncs gyártója által előírt üzemi nyomás figyelembe vételéről,  a személygépkocsi és kisteherautó kategóriákra vonatkozó gyártói és jogszabályi előírások betartásáról. 


A szakember betartja az abroncson szereplő felszerelési utasításokat és figyelmeztetéseket (forgás- vagy felszerelési irány) , és igyelembe veszi a speciális abroncsok jellemzőit (alacsony széria, defekttűrő használat, öntömítő gumiabroncsok stb.).  Az otthoni gumijavítás ma már nem lehetséges, komoly gépek és beruházások szükségesek a megfelelő javítás elvégzéséhez szükséges gépekhez.