Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék
Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
0 db találat

Goodyear visszatekintés:UltraGrip 8 Performance téli gumi, az előd.

Az amerikai autógumigyár 2011-ben hosszabb fejlesztési időszakot követően vezette be a piacra az az akkor új gumiabroncsát, az UltraGrip 8-ast, amely az összes létező és számító téli gumi teszten a legjobb háromba került. A Goodyear mégis úgy érezte, hogy érdemes előállnia egy feljavított verzióval.

Az amerikaiak olyan komolyan vették ezt, hogy külön kutatást indítottak annak érdekében, hogy kiderüljön mire is vágynak az emberek. Persze ne a karácsonyi kívánságokra voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy az öreg kontinensen milyen abroncsoknak örülnének azok, akik Goodyear-ben, vagy csak egyszerűen téli gumiban gondolkodnak.
Több ezer embert kérdeztek meg és a válasz megmutatta a helyes irányt a gyár számára. Eszerint az autótulajdonosok olyan gumikeveréket szerettek volna a piacon látni, amely kiválóan tapad még a mostoha körülmények között is. Ugyanakkor a stabilitást és a nagy teljesítményt is nagyon sokan említették. Ezen információk birtokában a Goodyear fejlesztőmérnökei nekiláttak az új keverékhez, és az utód igen hamar a boltok polcaira került. Az UltraGrip 8 Performance igazán jó keverék lett, de például a fékezés területén azért jelentkeztek apróbb szépséghibák.

Mit tud a Goodyear UltraGrip 8 Performance?

Az új fejlesztés van, amiben jobb, és van, amiben pedig gyengébb az elődnél. Az biztos, hogy a Goodyear olyan gumiabroncsot hozott létre, amely hóban és latyakban is tökéletesen helytáll.
Sokakat persze az a kérdés foglalkoztat, hogy a Goodyear Ug8 Performance jobb-e az elődnél. A válasz: nem jobb, de nem is rosszabb.
Sok területen sikerült előrelépni. Például a három lamellájának és középső bordájának köszönhetően a Performance sokkal jobban „ragad” az úttesthez. Emellett nagyon stabil és biztonságos vezetést tesz lehetővé. Ugyanakkor nedves és száraz burkolaton a fékút hagy kívánni valót maga után. Az üzemanyag fogyasztást sem sikerült igazán csökkenteni.

Több téli gumis teszten is remekelt a Goodyear Ug8 Performance

Nem meglepő módon az UltraGrip 8 után az UltraGrip 8 Performance is bekerült az összes, jegyzett téli gumi teszt résztvevői közé. A szakma, a vásárlók és a laikusok is kíváncsiak voltak arra, hogy miként teljesít az erős versenytársak gyűrűjében.
A Performance az Auto Express téli gumi tesztjébe először 2013-ban csöppent bele (előtte az UltraGrip 8-as többször is a legjobb háromban végzett náluk).
Az amerikai fejlesztés felemás képet mutatott a teszt során. Havas, illetve jeges úttesten szinte nem is volt jobb nála. Ezt a feljebb már felsorolt technológiai újításának köszönhette. A Nokian WR D3 és a Continental ContiWinterContact TS 850 tudta egyedül a lépést tartani vele.
Ráadásul a Performance a tesztpálya nagy részén is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott. Már épp kezdett főni a konkurencia feje, amikor is jöttek a száraz és nedves etapok. Azt persze erős lenne kijelenteni, hogy az UG 8 Performance ott leszerepelt, de láthatóan lemaradásban volt a legjobbakhoz képest. Talán egyedül a nedves felületen való fékezéssel elért harmadik helye, ami elfogadható eredmény.

Az ADAC és az Auto Bild is „ajánlott” kategóriába sorolta a Performance-t

A britek mellett a németek is hamar rácuppantak a garnitúrára, és több tesztjükben is helyet szorítottak neki. Az ADAC 2013 őszén (2014-ben már az UltraGrip 9 szerepelt) több mint 30 téli gumival együtt vallatta a Goodyear konstrukciót. Nem meglepő módon ők is a havas, illetve jeges szakaszokon tapasztalt hihetetlen tapadást, irányíthatóságot, stabilitást emelték ki.
Még ennél is jobban szerepelt a Performance most októberben, amikor több mint 50 téli gumi versenyében a Goodyear UltraGrip 8 Performance-t egyedül a Pirelli Winter Sottorezo 3 tudta megelőzni.
A tesztekből is látszik, hogy a Performance egy kiváló keverék, amely speciálisan az európai autósok elvárásainak megfelelően került le a Goodyear futószalagjairól. Persze vannak olyan pontok, ahol lehetne erősebb a garnitúra, de összességben egy kiváló, nagy teljesítményre képes téli gumiról beszélhetünk. 
Mai napi akciós gumink!
CONTINENTAL - ContiEcoContact 5 - nyárigumi
nyárigumi
205/55 R16
Súly index: 94
Sebesség index: H
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
42.825 Ft
Kedvezményes ár:
25.545 Ft (40 %)

Fizessen bankkártyával!

Hasznos információk képe
Kátyúgarancia képe
Autógumi kereső autótípus szerint
A autogumiakcio.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Top 5 téligumi gyártó

Top 5 nyárigumi gyártó

Autógumi gyártók

Kövessen minket!
2013. autogumiakcio.hu - Minden jog fenntartva