Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék
Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
0 db találat

Goodyear visszatekintés:UltraGrip 8 Performance téli gumi, az előd.

Az amerikai autógumigyár 2011-ben hosszabb fejlesztési időszakot követően vezette be a piacra az az akkor új gumiabroncsát, az UltraGrip 8-ast, amely az összes létező és számító téli gumi teszten a legjobb háromba került. A Goodyear mégis úgy érezte, hogy érdemes előállnia egy feljavított verzióval.
Goodyear visszatekintés:UltraGrip 8 Performance téli gumi, az előd.
Az amerikaiak olyan komolyan vették ezt, hogy külön kutatást indítottak annak érdekében, hogy kiderüljön mire is vágynak az emberek. Persze ne a karácsonyi kívánságokra voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy az öreg kontinensen milyen abroncsoknak örülnének azok, akik Goodyear-ben, vagy csak egyszerűen téli gumiban gondolkodnak.
Több ezer embert kérdeztek meg és a válasz megmutatta a helyes irányt a gyár számára. Eszerint az autótulajdonosok olyan gumikeveréket szerettek volna a piacon látni, amely kiválóan tapad még a mostoha körülmények között is. Ugyanakkor a stabilitást és a nagy teljesítményt is nagyon sokan említették. Ezen információk birtokában a Goodyear fejlesztőmérnökei nekiláttak az új keverékhez, és az utód igen hamar a boltok polcaira került. Az UltraGrip 8 Performance igazán jó keverék lett, de például a fékezés területén azért jelentkeztek apróbb szépséghibák.

Mit tud a Goodyear UltraGrip 8 Performance?

Az új fejlesztés van, amiben jobb, és van, amiben pedig gyengébb az elődnél. Az biztos, hogy a Goodyear olyan gumiabroncsot hozott létre, amely hóban és latyakban is tökéletesen helytáll.
Sokakat persze az a kérdés foglalkoztat, hogy a Goodyear Ug8 Performance jobb-e az elődnél. A válasz: nem jobb, de nem is rosszabb.
Sok területen sikerült előrelépni. Például a három lamellájának és középső bordájának köszönhetően a Performance sokkal jobban „ragad” az úttesthez. Emellett nagyon stabil és biztonságos vezetést tesz lehetővé. Ugyanakkor nedves és száraz burkolaton a fékút hagy kívánni valót maga után. Az üzemanyag fogyasztást sem sikerült igazán csökkenteni.

Több téli gumis teszten is remekelt a Goodyear Ug8 Performance

Nem meglepő módon az UltraGrip 8 után az UltraGrip 8 Performance is bekerült az összes, jegyzett téli gumi teszt résztvevői közé. A szakma, a vásárlók és a laikusok is kíváncsiak voltak arra, hogy miként teljesít az erős versenytársak gyűrűjében.
A Performance az Auto Express téli gumi tesztjébe először 2013-ban csöppent bele (előtte az UltraGrip 8-as többször is a legjobb háromban végzett náluk).
Az amerikai fejlesztés felemás képet mutatott a teszt során. Havas, illetve jeges úttesten szinte nem is volt jobb nála. Ezt a feljebb már felsorolt technológiai újításának köszönhette. A Nokian WR D3 és a Continental ContiWinterContact TS 850 tudta egyedül a lépést tartani vele.
Ráadásul a Performance a tesztpálya nagy részén is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott. Már épp kezdett főni a konkurencia feje, amikor is jöttek a száraz és nedves etapok. Azt persze erős lenne kijelenteni, hogy az UG 8 Performance ott leszerepelt, de láthatóan lemaradásban volt a legjobbakhoz képest. Talán egyedül a nedves felületen való fékezéssel elért harmadik helye, ami elfogadható eredmény.

Az ADAC és az Auto Bild is „ajánlott” kategóriába sorolta a Performance-t

A britek mellett a németek is hamar rácuppantak a garnitúrára, és több tesztjükben is helyet szorítottak neki. Az ADAC 2013 őszén (2014-ben már az UltraGrip 9 szerepelt) több mint 30 téli gumival együtt vallatta a Goodyear konstrukciót. Nem meglepő módon ők is a havas, illetve jeges szakaszokon tapasztalt hihetetlen tapadást, irányíthatóságot, stabilitást emelték ki.
Még ennél is jobban szerepelt a Performance most októberben, amikor több mint 50 téli gumi versenyében a Goodyear UltraGrip 8 Performance-t egyedül a Pirelli Winter Sottorezo 3 tudta megelőzni.
A tesztekből is látszik, hogy a Performance egy kiváló keverék, amely speciálisan az európai autósok elvárásainak megfelelően került le a Goodyear futószalagjairól. Persze vannak olyan pontok, ahol lehetne erősebb a garnitúra, de összességben egy kiváló, nagy teljesítményre képes téli gumiról beszélhetünk. 

Ossza meg ismerőseivel!
Hasznos információk képe
Kátyúgarancia képe
Autógumi kereső autótípus szerint
A autogumiakcio.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Top 5 téligumi gyártó

Top 5 nyárigumi gyártó

Autógumi gyártók

Kövessen minket!
2013. autogumiakcio.hu - Minden jog fenntartva