Süti beállítások

Fókuszban a 165 70 r14 nyári gumik

2024/01/30
Gumiabroncs hírek


Olcsó, akciós abroncsok vásárlása előtt is érdemes megnézni, hogy milyen is a kínálat 165 70 r14 nyári gumi méretben. Prémium, középkategóriás és budget kategóriás abroncsok egyaránt elérhetők ebben a méretben is, vásárlás előtt pedig nem árt feltérképezni a kínálatot. Így megnézni a webáruházakban a vásárlói véleményeket, vagy épp elolvasni a teszteket.

A nyári gumi felszerelésének ideje akkor jön el, amikor a napi középhőmérséklet plusz 7 fok felé emelkedik, és ősszel is ez a határ, tehát amikor már ettől hidegebb van, eljön a téli gumik felszerelésének ideje. Arról, hogy melyik márka a legjobb, megoszlanak a vélemények, mindig kontextusában kell ezt vizsgálni. Függ attól, hogy hány éves és milyen teljesítményű autóra keresünk abroncsot és attól is, hogy hogy használjuk az autónkat nyáron. A prémiumok a magasabb árukért cserébe hosszabb élettartamot, nagyobb teljesítményt és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást kínálnak. A középkategóriás abroncsok pedig szintén megbízhatók, és nagy előnyük, hogy kedvezőbb az áruk.

Prémiumok 165 70 r14 nyári gumi méretben

Ebben a méretben elérhető a Continental EcoContact 6, ami egy igen üzemanyag-hatékony választás, az abroncs térfogata, összetétele és az alapanyagok eloszlása harmóniában van egymással. A csúcstechnológiájú vegyület egy optimális polimer hálózatot tartalmaz, ez pedig erős összeköttetésekkel rendelkezik a szilika és a gumi között. Így lesz egyszerre merev és rugalmas az abroncs, ez pedig lehetővé teszi az útviszonyokhoz való optimális alkalmazkodást. A hosszú élettartamról pedig már a Green Chili 2.0 keverék gondoskodik, ez csökkenti a deformációt és a felmelegedést. Így lesz alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztás és ezáltal a széndioxid-kibocsátás is. Méretspecifikus abroncsról van szó, ami azt jelenti, hogy az abroncs szélessége és a mintázati árkok száma harmóniában van egymással, így lesz ez egy igazán biztonságos választás.

A Michelin kínálatában az Energy Saver+ mintázatot találjuk meg a 165 70 r14 nyári gumi méretben, ez is egy biztonságos, hosszú távra tervezett abroncs, ami így környezetbarát választást is jelent egyben. Nagyon jól tapad a nedves felületeken az elsőtől az utolsó kilométerig, nagyon jó az ár/érték aránya, és alacsony a fogyasztása.

A Pirelli P1 Cinturato Verde is egy jó választás ebben a méretben, nedves és száraz úton is jól kezelhető és alacsony gördülési ellenállással bír. Méretspecifikus kialakítása miatt is csendesebb lett az utastere, a nagyobb biztonságról pedig az innovatív mintázat és a hibrid anyagok gondoskodnak.

Érdemes megnézni azt is, hogy mit kínál a Hankook Kinergy Eco K425 mintázat. Ez az abroncs gazdaságos és környezetvédelmi szempontból is ideális választás, hisz kifejlesztésénél ezek a tényezők is központi szerepet játszottak. Új keverési technológiákkal készült, szilika nanorészecskéket tartalmaz és így csökkentették a gördülési ellenállását, a versenytársakhoz képest 12 százalékkal. Így az abroncs rendkívül üzemanyag-hatékony, ami környezettudatos választássá is teszi egyben. Aszimmetrikus mintázata révén stabilan kezelhető, kormányozható abroncs, a futófelület optimalizált kialakítása gondoskodik arról, hogy jobban kezelhető legyen az abroncs és hogy kényelmes és csendes is legyen. Szélesen körbefutó mintaárkai pedig az aquaplaning elleni védelemben játszanak nagy szerepet.

Középkategóriás abroncsok 165 70 r14 nyári gumi méretben

A középkategóriás abroncsok között is vannak tartós és megbízható nyári gumik, ezek egyike pedig a BFGoodrich Advantage, vagy a Kumho Ecowing ES01 KH27. Ez az abroncs is gazdaságos és környezetbarát választás, és nagyon jól teljesít az aquaplaning ellen is. A központi részén változó irányú lamellák kaptak helyet, ezek gondoskodnak a száraz úton való kiváló tapadásról. Ezen felül pedig három hosszanti mintaárok gondoskodik a hatékony vízelvezetésről, a vállrész merev mintázati blokkjai pedig az oldalirányú erők hatékony eloszlásáról.

Elérhető ára és megbízható teljesítménye is a Kleber Dynaxer HP4 mellett szól, ennél az abroncsnál két széles hosszanti vízelvezető árok gondoskodik a hatékony vízelvezetésről, az új gumikeverék pedig a száraz úton való jó teljesítményről. Nedves és száraz úton is jól teljesít tehát, a speciális önzáró mintázatának köszönhetően pedig alacsonyabb a fogyasztása is.

Az Uniroyal RainExpert 5 is jó választás lehet, ez még az erőteljesen vizes időjárási körülmények között is jó tapadást, kényelmes és biztonságos vezetést kínál. Innovatív vízelvezető barázdák és futófelületi anyag gondoskodik a jó tapadásról nagy esőben is. Az egyedülálló profilmintázata pedig a belső zajok csökkentéséhez járul hozzá, emellett a kényelmes és nyugodt vezetési élményhez is. Mindemellett ez egy nagy futásteljesítményű abroncs, aminek futófelületi elegye és az optimalizált kialakítása együttesen biztosítja az egyenletes kopást és a kisebb súrlódást. Több más kiváló abroncs is elérhető a 165 70 r14 nyári gumi méretben, ilyen a Dunlop Streetresponse 2, vagy épp a Falken Sincera SN-832 Ecorun.