Süti beállítások

Bridgestone Blizzak LM 32s

2024/01/30
Téli gumi tesztek
Úgy tűnik, megtérül a Bridgestone legújabb téli abroncstechnol&...
Úgy tűnik, megtérül a Bridgestone legújabb téli abroncstechnológiákba történő befektetése. Ezt igazolják a legfrissebb független teszteredmények is.
Az ADAC 2013-as téli abroncstesztjén a Bridgestone újdonsága a Blizzak LM 32s „nagyon kiegyensúlyozott” minősítést érdemelt, az ADAC Motowelt szerint pedig nedves úton ez az egyik legjobb gumiabroncs a piacon.

Megvannak a legfrissebb téli gumi teszteredmények, amelyeket a három európai vezető autóklub végzett, az ADAC, a TCS és az ÖAMTC. A Bridgestone Blizzak LM 32s mindhárom teszten a második helyen végzett. Az abroncs egyedülálló teljesítményt mutatott a nedves útfelületeken, így összesen 2.2 pontot kapott, ami csak 0.1 ponttal kevesebb, mint a teszt győztes abroncsé.

A Bridgestone Blizzak LM 32s az ADAC teszten nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt ért el, a legjobbnak bizonyult nedves úton, kiemelkedően teljesített száraz útviszonyok között és alacsony üzemanyag fogyasztás jellemzi.

Más, független tesztek is igazolják a Bridgestone Blizzak LM 32s remek teljesítményét. Az abroncs kiérdemelte a TÜV teljesítményjelzést, a német TÜV SÜD vállalattól, aki a világ egyik vezető műszaki szolgáltatásokkal foglalkozó cége. A teszten három kategóriában került ki a Bridgestone Blizzak LM 32s abszolút győztesként: oldalirányú nedves tapadás, nedves fékezés, egyenes vonalú ellenállás az aquaplanninggal szemben és száraz fékezés. A havon történő fékezés teszten a Bridgestone újdonsága holtversenybe lett az első.

Bridgestone Blizzak LM 32s kiváló eredményeit az új mintázatnak és összetétel technológiának köszönheti. Ezek együttese kiemelkedő teljesítmény elérését teszi lehetővé havas útfelületen fékezés és gyorsítás közben, valamint a kitűnő nedves teljesítmény elérését is biztosítja. A fékezési tesztek során elért kiemelkedő eredményeket (nedves és száraz úton egyaránt) az új lamella kialakítás tette lehetővé.

Az egységesített mintamélység segít egy egységes és merev mintázatot alkotni még fékezés közben is függetlenül az útfelülettől.

A Bridgestone Blizzak LM 32s önmagukért beszélő teszteredményei összhangban vannak a cég többi, téli Blizzak gumiabroncsával. A Blizzak LM 32 az Autozeitung teszt szerint egy „rendkívül ajánlott” és „kiegyensúlyozott” gumi, amely ezzel az 50 tesztelt téli gumiabroncs közül a 4. helyezést érte el.

2012-ben a Bridgestone Blizzak LM 80 abroncsa szintén első helyen végzett a német ADAC, TCS téli SUV/CUV és ÖAMTC teszteken. „Különösen ajánlott” minősítést kapott Európa legnagyobb autóklubjának, az Auto Club Europe és a GTÜ tesztjein is.

A Bridgestone számára kiemelten fontos, hogy téli gumiabroncsaik biztonságot és megbízható teljesítményt nyújtsanak az autósoknak. Nagy hangsúlyt fektetnek a téli gumikra a kutatások és fejlesztések során, hogy minden időben és minden körülmények között biztonságos terméket kínálhassanak az ügyfeleiknek.

Ezt az elkötelezettséget támasztja alá az is, hogy 2009-ben a Bridgestone egy új tesztpályát hozott létre Svédországban. Itt fejlesztették ki a Blizzak gumiabroncsokat is. Mindezek mellett a vállalat igyekszik mindig a legjobb fejlesztőkkel és mérnökökkel együtt dolgozni, de tesztpilótáik, mint például a Forma 1 volt versenyzője Stefano Modena, sem elhanyagolhatóak.
A tesztek eredményeit egész Európa figyelemmel kíséri, hiszen itt a téli gumiszezon. Ahogy egyre csökken a kinti hőmérséklet, úgy közeleg a téli gumik felszerelésének ideje. Az autósok jelentős része követi a tesztek eredményét, és számításba veszi őket a megfelelő abroncsok kiválasztásánál.

A téli gumiabroncsok nagyságrendekkel hatékonyabbak havas és jeges úton, mint a nyári gumik, valamint megbízhatóbb tapadást és biztonságot nyújtanak a téli időjárás mellett. A Bridgestone azt ajánlja az autósoknak, hogy ne várjanak az első havazásig a téli gumik felszerelésére, hanem már a hideg idő kezdetén cseréljék le a nyári gumiabroncsokat saját és mások biztonságának érdekében.