Süti beállítások

Barum nyárigumi teszt

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
A Barum Bravuris 2 nyárigumi egy kifut&oacu...
A Barum Bravuris 2 nyárigumi egy kifutó minta, és azon vezetőknek ajánlja a cég, akik szeretnének jó minőséget, de olcsón vásárolni a még meglévő gumi méretekben. 
A Barum nyárigumi teszt ezen feltétel teljesülésén kívül több más szempontnak is utánajárt. A gyártó szerint a Bravuris 2 kiválóan alkalmas a mindennapi vezetés igényeinek a teljesítésére. Úgy tervezték, hogy az alsó közép kategória szedánjai és családi autóin kívül a nagyobb méretekben akár a nagyobb teljesítményű sportos autókon is megállják a helyüket.
 

A Barum Bravuris 2 technológia jellemzői


A futófelület belső oldalán a Bravuris 2 egy négyévszakos jellegű mintázatot kapott, nagyobb számú mintázati blokkal és több lamellával, amelyeket számítógéppel optimalizáltak, hogy jobb kezelhetőséget és fékteljesítményt nyújtson normál sebességű használat mellett. A szélesebb, körkörös barázdák nagy hatékonysággal távolítják el a futófelület alatti vizet, ami nagymértékben csökkenti az aquaplaning kockázatát.

A speciális szilícium-dioxiddal dúsított futókeverék jobb nedves tapadást és hosszabb élettartamot biztosít, ami a 45 000 mérföldes futófelület garanciát lehetővé teszi. Egyébként a nyárigumi jó kopásállóságát a Barum nyárigumi teszt is igazolta.

A futófelület alapja két acélöv, amire a szilárdságot és rugalmasságot biztosító szerkezeti elemek kerülnek felfeszítésre, rögzítésre. Fontos itt megjegyezni, hogy a Barum vállalat a Continental Tire részeként a legkorszerűbb gumiabroncs technológiákhoz férhet hozzá.

 
A Barum nyárigumi teszt legfontosabb megállapításai


Előnyök:
  • Mind a száraz, mind a nedves utakon jól teljesít.
  • Kitűnő abroncs a mindennapi használathoz akár városban, akár autópályán.
  • Megfelelően alacsony a gördülési zajszintje.
  • Rendkívül jó ár/érték arány jellemzi, főként, ha a 45 000 mérföldes futásteljesítmény garanciát tekintjük.
Hátrányok:
  • Nagyobb sebességeknél kissé gyenge a kanyarodás stabilitása.
Összességében tekintve a Barum Bravuris 2 egy nagyon alacsony árú, nagy teljesítményeket felmutató nyári gumiabroncs, amely rendkívül kiszámítható kezelhetőséget és egészen elfogadható utazási komfortot kínál, ahogy a Barum nyárigumi teszt is igazolta ezt.

Természetesen ez az abroncs nem a Michelin, Goodyear és hasonló prémium márkák szintjét hozza, így nem is várható el a csúcsteljesítményű abroncsok gyorsítási, lassítási és kanyarodási teljesítményei, de az viszont elmondható, hogy a saját szegmensében, ebben az árkategóriában magasan hozza az elvárható tapadási szintet, biztonságosnak mondható, és rendkívül hosszú futásteljesítménnyel büszkélkedhet.

Mint a Barum nyárigumi teszt során is kiderült, ez az abroncs elég alacsony zajszinttel rendelkezik, hogy kényelmes utazhatóságot biztosítson a normál sebességek melletti mindennapi autózás során.

Azon autósoknak, akik nem használnak túl nagy teljesítményű autókat, és meg tudják állni, hogy ne vezessenek túl sportosan, ez abroncs tökéletesen megfelelő, tekintve azt is, hogy használatával jelentős költséghatékonyság érhető el.

forrás: http://tirereviewsandmore.com