Süti beállítások

​Az új Nokian WR Snowproof téli gumi

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
  „Első osztályú biztonság és kivételes tap...
 
„Első osztályú biztonság és kivételes tapadás mindenféle téli időjárási körülmények között”  -  áll a finn téli gumi specialista gumigyártó sajtóközleménye címében.

 
 
Talán kevesen tudják, de a Nokian gyártó volt az első a világon, aki téli gumit fejlesztett ki és gyártott.
Mivel a cég székhelye és első fejlesztési bázisa is északon, a téli időjárási körülményekben bővelkedő Finnországban van, már ezért is nehéz elvitatni tőlük a megfellebbezhetetlen szakértelmüket.


Az új Nokian WR Snowproof a biztonságot és a megbízhatóságot szem előtt tartó téli gumi, amelyet kifejezetten a közép-európai személygépjármű vezetők számára fejlesztettek ki. A gumiabroncs legfontosabb jellemzője a kiváló téli biztonság, amely teljes nyugalmat biztosít a járművezetőknek a hirtelen havazás és latyakban történő sávváltások esetén is.
 

A nyugalmat biztosító Nokian WR Snowproof téli gumi

 
A Nokian WR Snowproof egy új prémium minőségű téli gumiabroncs, amely úgy lett kialakítva, hogy nyugalmat nyújtson a közép-európai téli közlekedési helyzetekben. A legújabb csúcstechnológiákat tartalmazó Snowproof kivételes biztonságot nyújt a mindennapi vezetéshez, kiváló téli tapadást biztosítva a havas, az latyakos, az esős és a száraz felületeken egyaránt.
A Nokian Tyres új Alpine Sense Grip koncepciója könnyen elviseli az összes téli időjárási kihívást, biztosítva ezzel, hogy a vezetési érzés kiszámítható és kiegyensúlyozott legyen, akár városi forgalomban, akár autópályán vagy festői hegyi utakon halad.
A télies időjárási körülmények teljes lefedéséhez a Nokian WR Snowproof új Alpine Grip gumi keveréket fejlesztett ki, amely alkalmas a rideg és hideg téli viszonyok kezelésére, miközben kiváló teljesítményt nyújt enyhébb időjárási viszonyok között is rendkívül széles hőmérsékleti tartományban.
 

Az Alpine Sense Grip gumikeverék - kiváló téli tapadás, élvezetes kezelhetőség

 
A téli időjárás váratlan változásai – akár hőmérsékleti, akár csapadékbeli -  manapság egész Európában jellemzővé váltak. Például a váratlan, heves esőzések egyre gyakoribbak, amelyek az hideg aszfalton latyakszerűvé válhatnak. Ez a - hol latyakos, hol esős - útviszony változás rendkívül veszélyessé teszi a téli vezetést ezeken a területeken, a Nokian többek között az ilyen helyzetek biztonságos áthidalására törekedett az új  Alpine Sense Grip gumikeverék kifejlesztésével.
Ez az új koncepció kivételes kombinációt nyújt az első osztályú tapadásnak a havas, latyakos és nedves utakon, miközben kiszámítható és kiegyensúlyozott vezetési élményt szolgáltat, ezzel biztosítva stressz helyet nyugalmat a közlekedés során. A kezelhetőség kiegyensúlyozott és könnyen irányítható még nem várt körülmények között is.
 

Biztonság a hóban

 
A szimmetrikus és agresszív futófelület-mintázatban az optimalizált futófelület-blokkok, lamellák és hornyok kiváló húzóerőt és fékezési biztonságot nyújtanak az alpesi hóviharban és az esővizes autópályán is.
A futófelület blokkjai a változó kontúrral és mélységgel egy sűrű, testreszabott Siping hálót hoznak létre, amely kiváló oldalirányú és hosszanti tapadást biztosít még mély hóban is.