Süti beállítások

Amit a Vredestein Quatrac nagyteljesítményű négyévszakos abroncsról tudni érdemes

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Vredestein Quatrac...
A Vredestein Quatrac a négyévszakos abroncsok között képviselteti magát, és bár középkategóriás márka, minőségével mégis helyet követel magának a prémium márkák között. A Vredesteinről alapvetően tudjuk, hogy a kedvező árai mellett minőséget is garantál, és sokszor megüti a prémium márkák minőségi színvonalát is. Ez a Vredestein Quatrac esetében sincs másként, amely teljesítmény nyújt nedves és száraz körülmények között, legyen szó téli hidegekről vagy nyári kánikuláról. A Vredestein Quatrac megalkotásakor a fejlesztők megpróbálták, hogy a lehetős legkevesebb kompromisszumot kelljen kötniük, és emellett a leginkább megfeleljenek a nagyteljesítményű autótulajdonosok elvárásainak is.

 

A Vredestein Quatrac nagyteljesítményű négyévszakos gumi, vagyis méret tekintetében közle sem találkozunk olyan széles kínálattal, mint a Quatrac széria más abroncsai esetében.  A legkeresettebb nagyméretű abroncsméreteket, mint a Vredestein Quatrac 185/65 r15, Vredestein Quatrac 195/55 r16, Vredestein Quatrac 195/60 r15, Vredestein Quatrac 215/60 r16 és a Vredestein Quatrac 205/60 r16 természetesen megtalálhatóak a kínálatban. A Quatrac elsősorban 15 és 16 colos átmérővel és illetve 165 és 235 cm közötti szélességben kínál abroncsokat azok számára, akik all season abroncsot keresnek a nagyteljesítményű autójukra. De kiknek ajánlott elsősorban, és mit várhatunk el tőle?

 

Kinek érdemes a Vredestein Quatrac négyévszakos gumit számításba venniük?

 

A Vredestein Quatrac alapvetően egy nagyteljesítményű abroncs, így azok számára lehet jó választás, akik a nagyteljesítményű autójukra is négyévszakos abroncsban gondolkodnak. A négyévszakos abroncsok megítélése még mindig meglehetősen vegyes, sokan nem merik őket választani, mert nem hiszik, hogy valóban jó minőséget tud garantálni, mások pedig csak a prémium abroncsokat merik választani ebből a szegmensből. Bár alapvető tény, hogy négyévszakos abroncs tekintetében a magas minőséget garantáló abroncsokat kell választani, ugyanakkor vannak olyan középkategóriás abroncsok is ebben a szegmensben, mint a Vredestein Quatrac, amely eléri a szükséges minőségi szintet, és megfelel az elvárásoknak.

 

A négyévszakos abroncs azok számára lehet jó választás, akik nem szeretnének minden évben két abroncscserére költeni, inkább egy szettel közlekednének egész évben. Az autójukat nem használják a mindennapokban olyan gyakran, inkább hetente párszor, és leggyakrabban városba. Számukra jó döntés lehet a négyévszakos abroncs is. A Vredestein Quatrac leginkább az enyhébb európai telekre lett tervezve, vagyis Magyarországon, ahol az elmúlt években inkább hideg csapadékos, mint havas volt az időjárás, tökéletes választás lehet.

 

A Vredestein Quatrac legfőbb technikai tulajdonságai

 

Hogy megérthessük, minek is köszönhető a Vredestein Quatrac magas minősége, mindenképp célszerű megvizsgálni az abroncs futófelületi mintázatát és az abroncskeveréket is. A mintázatban megfigyelhetőek a V alakú barázdák, melyek lehetővé teszik, hogy az abroncs kivételes kezelhetőséget érjen el nedves útfelületeken, illetve rövid féktávot nedves és száraz felületeken egyaránt. A teszteredmények szerint is kiemelkedőek az abroncs nedves tulajdonságai, melyek a speciális keveréknek is köszönhetőek.

 

A keverék emellett a hosszú élettartam eléréséért is felel, ugyanis újfajta multifunkcionális polimerek kerültek a keverékben, melyek lehetővé tették, hogy az abroncs 20 %-kal hosszabb élettartamot érjen el. Emellett a keverék és a mintázati kialakítás segítségével azt is elérték, hogy alacsonyabb legyen az abroncs gördülési ellenállása, ami jótékony hatással van az üzemanyag-fogyasztásra is. Az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és a hosszabb élettartam miatt a Vredestein Quatrac nemcsak jó minőséget, de költségtakarékosságot is garantál.

 

Amiről a nemzetközi abroncsteszt eredmények mesélnek

A Vredestein Quatrac minőségéről pontosabb képet kaphatunk, ha megnézzük az elmúlt évek abroncsteszt eredményeit a Quatrac tekintetében. 2020-ban került piacra, és már abban az évben tesztelte az Autobild a 205/55 R16 méretkategóriában. Az első fordulóban a második helyet sikerült megszereznie, ezzel együtt egy példaszerű minősítést. A második forduló is hasonló eredménnyel zárult, a Quatrac több prémium márkás abroncsot is maga mögé utasított, így igazolódni látszik a tény, hogy ez az abroncs valóban eléri a prémium minőséget.

 

A következő évben szintén az Autobild tesztelői vették górcső alá az abroncsot, ezúttal a 215/60 R16 méretkategóriában, ahol nemcsak egy előkelő második helyezést és egy újabb példaszerű minősítést szerezhetett több prémium márkás négyévszakos gumit maga mögé utasítva, hanem több különdíjat is odaítéltek neki. A száraz és nedves teszten is a legjobbnak bizonyult a teszten, emellett azonban a legjobb kényelem, a legjobb kényelem, a legjobb szárazfékezés, a legjobb nedves fékezés és a legjobb kör kanyarodás nedves felületen díját is odaítélték neki. Ugyanebben az évben a Tyre reviews  is vizsgálta Vredestein Quatrac abroncsot a 205/55 R16 méretkategóriában, ahol különösen ajánlott minősítést kapott.