HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

Amit a Hankook téli gumi kínálatáról tudni érdemes

Amit a Hankook téli gumi kínálatáról tudni érdemes
2022. október 03.


 

A Hankook téli gumik méltán tartoznak a világ legjobb abroncsai közé. A márka neve nem lehet ismeretlen a magyarok számára, hiszen a Hankook Tire abroncsgyártó cégnek gyártóüzeme van hazánkban is. A Hankook választéka nagyon széles, találunk a kínálatában személyautó abroncsot, 4x4/SUV, haszongépjármű, tehergépkocsi, de busz gumiabroncsokat is. Számos autómárka is használja a Hankook abroncsait első szerelésként, többek között az Audi, a BMW, a Ford, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz, a Porsche, a Renault, a Skoda, a Tesla vagy a Volkswagen.

 

A Hankook folyamatosan fejleszti termékeit, hogy a sofőrök a legmagasabb kényelmét és biztonságát kaphassák, és ez a téli abroncsok esetében sincs másként. A Hankook téli abroncsok minden téli körülmény között megállják a helyüket, legyen szó havas, jeges, nedves vagy száraz útfelületekről. Emellett a Hankook a takarékosságot is képviseli, amit egyrészt a saját gyáraiban is alkalmaz, másrészt az abroncsok tekintetében is, ami azt jelenti, hogy nemcsak jó ár-érték arányt képvisel, de az abroncsok hosszú élettartammal bírnak, emellett pedig a csökkentett üzemanyag-fogyasztás is cél az abroncsok fejlesztésénél.

 
Milyen téli gumikat kínál a Hankook?

 

Ha a Hankook téli gumi kínálatára vagyunk kíváncsiak, akkor bizony meglehetősen széles kínálattal találkozunk, különösen személyautó és terepjáró abroncsok tekintetében, de a kisteherautó abroncs kínálatban is lesz választási lehetőségünk. A Hankook téli abroncsairól egységesen elmondható, hogy a prémium abroncsok magas színvonalát képviselik, a fejlesztők pedig úgy alakították ki az abroncsokat, hogy a téli körülmények ne jelentsenek akadályt. A Hankook téli gumik között találunk általános használatra szánt abroncsokat, mint a Hankook Winter I*Cept evo3 W330, a Hankook Winter I*Cept evo2 W320 vagy a Hankook Winter I*Cept RS W442, de luxus szedánok abroncsait is megtalálhatjuk a kínálatában például a Hankook Winter I*Cept evo W310 személyében, de nagyteljesítményű autókra is kínál abroncsokat a Hankook.

 

Melyek a Hankook téli gumi legkeresettebb típusai?

 

A Hankook abroncsok méltán híresek és népszerűek, hiszen minőséget és jó ár-érték arányt képviselnek, de nem is várunk mást Korea egyik legnagyobb gumiabroncs gyártójától. A Hankook téli gumik között is akadnak olyan darabok, melyek évek óta nagy népszerűségnek örvendenek. A személyautó abroncsok között ilyen a Hankook Winter I*Cept és Hankook Winter I*Cept evo széria, melynek számos típusa van. Az újdonságok között szerepel a Hankook Winter I*Cept RS3 W462, mely nemrég került piacra, de már most nagyon keresett Hankook abroncs. Szintén az újabb termékek között találjuk a Hankook Winter I*Cept evo3 W330, amely egy mindennapi használatra szánt általános téli abroncs.

 

A 2015-ös évben debütált Hankook Winter I*Cept evo2 W320 és a Hankook Winter I*Cept RS2 W452 is, melyek azóta is megállják a helyüket a legjobb téli abroncsok között, erről a nemzetközi teszteredmények és a vásárlói vélemények is meggyőzhetnek minket. A téli terepjáró abroncsok kínálatában a Hankook Winter I*Cept evo2 W330A SUV változata a legnépszerűbb.

 

Természetesen a Hankook kisteher jármű abroncskínálatát is érdemes figyelembe venni, itt a Hankook Winter I*Cept LV (RW12) és a Hankook Winter RW06 számít a legnépszerűbb modellnek.

 

A Hankook téli gumik nemzetközi teszteredményeiről

 

A Hankook márka minőségéről a nemzetközi abroncstesztek eredménye is meggyőzhet minket. Ha abroncsvásárlás előtt állunk, mindenképp érdemes figyelni az elmúlt pár év teszteredményeit, hogy jó döntést hozhassunk.

 

2019-ben főleg a Hankook Winter I*Cept RS2 W452 kapott nagy figyelmet, nemcsak az ADAC, de az Autobild teszten is szerepelt, mindkét teszten ajánlott minősítést szerezhetett. A Hankook Winter I*Cept evo2 W320 abroncsot az Auto, Motor und Sport tesztelte a 215/55 R17 méretkategóriában, ahol szintén hasonlóan jó eredmények születtek.

 

A 2020-as évben az Autobild tesztjén a Hankook Winter I*Cept evo3 W330 került górcső alá, ahol egy példás minősítéssel öregbítette a Hankook hírnevét. Az ADAC szintén a Hankook Winter I*Cept RS2 W452 abroncsot vizsgálta, ezúttal egy másik méretkategóriában, ahol különösen ajánlottnak minősítették.

 

A 2021-es év is sikereket hozott a Hankook számára, ezúttal a Hankook Winter I*Cept evo3 W330 került rivaldafénybe. Vizsgálta ugyanis az Autobild, ahol különösen ajánlott minősítést kapott, de a Tyre reviews is, ahol szintén különösen ajánlottnak minősítették. Az Autobild ebben az évben egy másik Hankook abroncsot is vizsgált, mégpedig a Hankook Winter I*Cept RS2 W452 abroncsot, amely úgyszintén különösen ajánlott minősítéssel zárta a tesztet.

 

Jól látszik tehát, hogy a Hankook abroncsok magas minőséget képviselnek, és érdemes őket számításba venni. A teszteredmények is azt igazolják, hogy a Hankook téli abroncsai biztonságos vezetési élményt garantálnak a legváltozatosabb téli körülmények között is. Amennyiben esedékes a téli abroncsvásárlás, a Hankook téli gumikat mindenképp vegyük számításba. 

  

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.