Süti beállítások

A Yokohama új téli abroncsa: Yokohama V906 téli gumi

2024/01/30
Iparági hírek
A Yokohama 2020 márciusában jelentette be, hogy Európában is piacra dobja a BluEarth* Win...

A Yokohama 2020 márciusában jelentette be, hogy Európában is piacra dobja a BluEarth* Winter V905 továbbfejlesztett változatát, a Yokohama V906 téli gumit. Az abroncs 2020 őszen már kapható volt Európa számos országában, és jelenleg már nálunk is megtalálható a kereskedések, a gumiszervizek és a weháruházak polcain. A Yokohama eddig is prémium minőségéről volt híres, legyen szó általános közlekedésről vagy versenysportokról. Az új abroncsot is a japán minőség és szakértelem jellemzi.

A fejlesztéseknél a Yokohama célja az volt, hogy az előző abroncsok egyes pozitív tulajdonságait megtartsák, mint a kopásállóság, illetve a hosszú élettartam, egyes tulajdonságokat pedig tovább fejlesszenek. A fejlesztések során főleg a téli útviszonyokra koncentráltak, hogy a havas és jeges utakon a lehető legbiztonságosabb vezetési élményt garantálhassák az autósoknak, illetve a nedves tapadás elérése érdekében is számos újítást vezettek be, mely nemcsak az abroncs mintázatát, de alapanyagát is érintette.

Amiért megéri a Yokohama V906 téli gumit választani – A Yokohama V906 jellemzői

A Yokohama V905 számos fejlesztésen esett át, aminek köszönhetően megszületett a Yokohama V906, aminek számos előnyös tulajdonsága van:

·         Robusztus szerkezet, melynek köszönhetően alacsony hőtermelés a futófelület alatt, ami a gördülési ellenállást tartja stabilan alacsonyan, emellett a stabilitásban is nagy szerepe van.

·         Az abroncsok kiválóan tapad a téli útfelületeken is, legyen szó hóról, esőről vagy jégről.

·         Az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően az üzemanyag fogyasztás is takarékosabb.

·         Kopásállóság, ami meglehetősen hosszú élettartamot biztosít az abroncsnak.

·         Kiváló nedves tapadás

De minek is köszönheti eme számos jó tulajdonságát a Yokohama új téli abroncs? A válasz a gumi alapanyagában és a futófelültének a mintázatában keresendő, amire a fejlesztések során is koncentráltak.

Fejlesztések a biztonságos téli közlekedésért

Azért, hogy a havas és jeges viszonyok között a lehető legoptimálisabb egyen az abroncs teljesítménye, a futófelület mintázatánál a „Harmonikus futófelület-mintázat” (Harmony Tread Design) koncepciót alkalmazták. Ennek értelmében a harmonikus felületre törekedtek a barázdák, a blokkok és a lamellák kialakításánál. A sima V alakú barázdák kiszorítják az abroncs alól a vizet és a havat, a mi stabilabb úttartást eredményez, és csökkenti a vízen csúszás esélyét. A 3D lamellák az abroncs teljes szélességében végigfutnak, ami szintén növelik a Yokohama V906 téli gumi teljesítményét a havas és jeges útfelületeken.

Amellett a gumikeverék is úgy lett kialakítva, hogy a téli körülményekhez a legoptimálisabb legyen. A keverék szilika tartalma meglehetősen magas, ennek köszönhetően a nedves felületek tapadása is jobb lesz. Emellett az abroncs  Advanced Reaction Technology, az A.R.T technológiával készült, aminek köszönhetően rugalmasabb lett a gumikeverék, és nőtt a diszpergálhatósága is. Ennek eredményeképpen a tapadása is jobb lett, illetve a kormányozhatóság is. Az alacsonyabb gördülési ellenállás annak köszönhető, hogy az abroncs szerkezete és futófelülete alatt egy gumiréteg található, ami tartósan alacsonyan tartja a hőmérsékletet az abroncs alatt.

A Yokohama V906 téli gumik 30 méretkategóriában

A Yokohama V906 téli gumit olyan autósoknak ajánlják, akik nem akarnak kompromisszumot kötni, hogy az ár a minőség rovására menjen, magas minőséget várnak el és prémium kategóriás teljesítményt. A Yokohama V906 téli gumik mindenfajta téli körülmény között megállják a helyüket, legyen szó városi közlekedésről, vagy autóútról, akár rövid, akár hosszabb távon. Az abroncs ári is kedvezőbb más prémium kategóriás abroncsokénál, így a ár-érték arányban is megéri ezt az abroncsot választani.

A Yokohama az új abroncsot 30 különböző méretkategóriában dobta piacra Európában, tehát 225/40R18 92W XL-től 185/65R15 88T méretig. Ennek értelmében mindegy, hogy kompakt, középkategóriás vagy SUV/4x4 tulajdonosok vagyunk, minden típusra találhatunk megfelelő méretű abroncsot a Yokohama V906 téli gumikínálatában. Mivel az abroncs úgy lett kifejlesztve, egy hogy az európai telek viszonyai között teljesíteni tudjon, így a keményebb, havasabb telek sem jelentenek számára akadályt.

A Yokohama V906 téli gumi az európai és a hazai piacokon

A Yokohama V906 téli gumik már tavaly a legtöbb európai országban elérhetővé váltak. Bár a nemzetközi teszteken nem kerültek tesztelésre, a vásárlók már tesztelhették őket a közutakon. A nemzetközi vélemények az elmúlt évből meglehetősen pozitívak, és bár hazánkban még nem terjedt el ez az abroncs annyira, de az idei téli gumikínálatban már szerepel, és számos helyen lehet majd kapni, legyen szó kereskedésekről, szervizekről vagy webshopokról.

Az is várható, hogy az idei nemzetközi abroncstesztek valamilyen méretkategóriában tesztelik a Yokohama új téli abroncsát. A Yokohama már 2020 márciusában ígérte, hogy 30 különböző méretben dobja piacra a Yokohama V906 téli gumikat, ennek az ígéretnek eleget is tett, így már számos méretben beszerezhető lesz ez az abroncs a téli szezonra.