Süti beállítások

A Vredestein új Wintrac gumiabroncsa jó társ a közlekedésben!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Vredestein a korábbi Sno...


A Vredestein a korábbi Snowtrac téli gumit váltotta fel a Wintrac az az újabb fejlesztéseknek köszönhetően. A jobb teljesítőképessége miatt ez a gumiabroncs jól megbirkózik a csapadékos európai utakkal. A terméket a pandémia miatt online mutatták be, ezzel is bizonyítva, hogy a cég a járvány ellenére folytatja az innovatív fejlesztéseket. Az autóvezetők folyamatosan keresik az elvárásaiknak leginkább megfelelő és strapabíró téli abroncsot, amely hosszabb távon jó szolgálatot tesz és korrekt áron szerezhető be.

 

A Wintrac téli gumi a Vredestein termékcsalád új tagja

 

A gumiabroncsok gyártásának több mint 100 éves múltja miatt a holland székhelyű Vredesteint az indiai Apollo Tyres vásárolta meg 2009-ben. Jelenleg Apollo Vredestein néven működik, és továbbra is prémium, technológiailag fejlett termékeket kínál, nagy hangsúlyt fektetve a biztonságra.

 

Az egyedi abroncstípus teljesen megfelelő az európai időjárási, különösen a téli viszonyokhoz, a Wintrac Pro mellett nagyon jól leküzdheti a téli időszakban előforduló akadályokat.

 

A Wintrac új kialakítással és összetevőkkel került forgalomba. A V–barázdákat egyesítő szerkezet segítségével biztosított az optimális hosszanti és oldalirányban történő vízkiszorítás. A vállblokkokban szabadalmaztatott, úgynevezett „adaptív” 3D lamellákat helyeztek el, ezek a téli gumi életciklusa folyamán fokozzák a lamellák maximális hosszát és ennek megfelelően kifogástalan téli teljesítőképességet nyújtanak.

 

A Wintrac téli gumiabroncs műszaki jellemzői

 

Ez a téli gumi a korábbi termékhez képest minden nézőpontból jobb teljesítőképességet biztosít: a vízelvezetés 10%-kal eredményesebb (mérsékelt aquaplaning), a lamellák hossza 5%-kal nagyobb, valamint 5%-kal terjedelmesebb gumifelszín lép kölcsönhatásba az útburkolattal, amely hatékony tapadást jelent nedves és havas útszakasz során. Mindezek mellett a polimerekből és gyantarészecskékből álló egyedi összetételű és nagy sűrűségű szilikakeverék jóvoltából (az ovális futófelszín a kiegyensúlyozott terhelés eloszlás mellett), a kopás egyenletessé válik, ezáltal a hatékonyság jobb lesz, amely 10 ezer kilométernél nagyobb táv megtételére ad módot. Arról már nem is beszélve, hogy így a gumi gördülési ellenállása alacsonyabb, amelynek következtében kevesebb lesz autó üzemanyag-fogyasztása.

 

A Wintrac gumiabroncsot a gyártó két európai telephelyén fejlesztették ki és 27 cikkméretben van jelen a piacon, 15 és 16 hüvelykes változatban, amelyet – együttműködve az autógyártókkal – a VW Golf 8-ashoz szereltek fel.

 

 

A gyártó modellje, a Wintrac téli gumiabroncs minden elvárásnak megfelel, ami az európai téli időjárást illeti, a biztonságot és a mérsékelt környezeti hatásokat is szem előtt tartva. Arra azonban figyeljünk, hogy nyugodtan és körültekintően vezessünk, mert megjósolhatatlan, hogy milyen időjárási vagy egyéb tényezővel (pl.: rosszak lehetnek a látási viszonyok, a havas útszakaszt jég boríthatja, hamar sötétedik) találjuk magukat szemben, és nem jó, ha csak a Wintrac abroncs „védelmére” hagyatkozunk.