Kérdése van? Hívjon minket! 30 / 6065-170
A kosár tartalma 0 termék
Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
0 db találat

A téli gumi az egyik legfontosabb, ha jön a hideg

Sokszor és sok helyen elhangzik, hogy a hideg idő beköszöntésével az egyik legfontosabb dolog, hogy megfelelően felkészítsük a télre gépjárművünket. A hideg idő ugyanis alaposan próbára teszi autónkat, főként tapadási tulajdonságait, amit a téli gumi felszerelésével háríthatunk el a legkönnyebben, de messze nem ez az egyetlen dolog, amit meg kell tennünk a leghidegebb évszak beköszöntésével.

Biztonságos közlekedés téli gumival

 
A megfelelő téli gumi kiválasztása és felszerelése autónkra a téli időszakban már akkor indokolt, ha reggelente is használjuk gépkocsinkat – például munkába menet –, és gyakran találkozunk csípős hajnalokkal, amikor a hőmérséklet fagypont felé közelít.
 
Kevesen tudják ugyanis, de a téli gumira messze nemcsak akkor van szükség, amikor odakint havasak az utak, hanem akkor is, amikor a hőmérséklet már tartósan 7 Celsius alá süllyed, vagy legalábbis megközelítette azt.
 
Amennyiben például odakint már délután sem emelkedik 10-15 Celsius fok fölé a hőmérséklet, akkor biztosak lehetünk abban, hogy reggelente már biztosan kelleni fog a téli gumi ahhoz, hogy biztonságban eljuthassunk például a munkahelyünkre.
 
Mindezen felül nagyon fontos még, hogy odafigyeljünk a bordamélységre és a korra. Egy téli gumi esetében ugyanis egyenesen életveszélyes megvárni a magyar jogszabályok szerinti kopásmélységet, hiszen 3,5-4 milliméternél az efféle abroncsok már csereérettek, de akkor is érdemes a váltás mellett voksolni, ha 8-10 éves korú a gumi, mert ilyenkor sem vár ránk makulátlan biztonság.
 
A gumi állapotán túl nagyon fontos továbbá, hogy a guminyomást is ellenőrizzük rendszeresen, mert a téli abroncsok kizárólag megfelelően felpumpált állapotban képesek kifejteni optimális hatásukat a tapadás tekintetében.
 

További teendők a tél közeledtével

 
Téli gumiPersze messze nem csak a téli gumi az egyetlen, amit fel kell tennünk autónkra, ha közeleg, vagy már nyakunkon a tél. Lényeges például ellenőriznünk a fagyálló szintjét és fagyáspontját, és amennyiben még nyári folyadék van benne, akkor azt feltétlenül engedjük ki belőle, mert egy -5 Celsius fok – ami itthon egyáltalán nem ritka –, olyan súlyos károkat tud előidézni autónk hűtőrendszerében, amit gyakran csak százezrekért javíthatunk majd.
 
Itthon érdemes legalább -25 Celsius fokig védelmet garantáló fagyállót választani, de nyilván alacsonyabb ez a hőmérséklet, annál biztonságosabb. A fagyálló mellett az ablakmosónk télire való cseréjét is érdemes kivitelezni ilyenkor, hiszen a nyári mosó belefagyhat a rendszerbe, ami szintén nagyon komoly csőrepedéseket és egyéb problémákat idézhet elő.
 
Az ablakmosó mellett nagyon lényeges, hogy ablaktörlőink állapotát is ellenőrizzük, pláne akkor, ha csíkosan törölnek, vagy a gumik már töredezettek, esetleg tudjuk a törlőről, hogy elég régiek.
 
A télre való felkészülés egyik fontos kelléke az akkumulátor teljesítményének bevizsgálása is. Mint ismert, az akkuk teljesítmény a használattal folyamatosan csökken, amit a hideg idő még hatványozottabbá tehet, így amennyiben egy akkumulátor állapota már rossz, akkor azt a tartósan 0 fokok is végleg tönkretehetik.
 
Ha szükséges, cseréljük ki gondozásmentes akkumulátorra, és a biztonság kedvéért azért mindig tegyünk be az autóba egy indító – vagy hétköznapi nevén bika – kábelt annak érdekében, hogy ha lemerülnénk, legalább egy másik autó segítségével be tudjuk indítani gépjárműveinket, mert a mai, modern személyautókat már nem szerencsés betolni vagy behúzni, azzal ugyanis nagyon komoly problémákat idézhetünk elő.
Mai napi akciós gumink!
VREDESTEIN - Quatrac 5 - négyévszakos
négyévszakos
235/45 R19
Súly index: 99
Sebesség index: W
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
86.705 Ft
Kedvezményes ár:
57.220 Ft (34 %)

Fizessen bankkártyával!

Hasznos információk képe
Kátyúgarancia képe
Autógumi kereső autótípus szerint
A autogumiakcio.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!

Top 5 téligumi gyártó

Top 5 nyárigumi gyártó

Autógumi gyártók

Kövessen minket!
2013. autogumiakcio.hu - Minden jog fenntartva