Süti beállítások

A prémium kategóriás 225/45 R17 téli gumi a legjobb

2024/01/30
Téli gumi tesztek
A 17”-es méret elsősorban a nagyobb és inkább a sportosabb autó...
A 17”-es méret elsősorban a nagyobb és inkább a sportosabb autók gyári mérete, mint a családi, városi autóké. Néhány luxusautót is ezzel a mérettel látnak el a gyárban. A 225/45 R17 téli gumi méret mivel a fiatalabb és az idősebb autók számára is kiváló, ezért nagyon eltérő, hogy melyiket választják a legtöbben. A szakemberek szerint a fiatalon tuningolt gépkocsik jelentős mértékben inkább az alsóbb kategóriás abroncsokat választják, míg az öregebb autók, amelyek már nagyobb teljesítményűek is, inkább a középkategória felé kacsingatnak, és ebben az esetben már a prémium kategória is komolyabban közrejátszik a választásnál.
Több mint 100 mintát tudnánk felsorolni a 225/45 R17 téli gumi mintázatok közül, ami azért elég kiváló eredménynek tekinthető a gyárak szempontjából, ugyanakkor kissé rémisztő lehet azok számára, akik most vásárolnának abroncsot, hiszen elég nehéz ennyi mintából kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Azért azt megjegyeznénk, hogy ebbe a több mint 100 elembe beletartoznak az alacsony kategóriás, a középkategóriás és a prémium márkás mintázatok is, amelyek között szintén elég nagy árkülönbségeket találhatunk. Fontos kiemelni, hogy az abroncsminták között vannak olyanok is, amelyek erősített falúak, tehát rendelkeznek a RT jelöléssel, ami azt jelenti, hogy kisebb tehergépkocsikra is megfelelnek, illetve azokra a nagyobb személyautókra, amelyek nagyobb terheket szállítanak.


A 225/45 R17 téli gumi legjobb mintái

225/45 R17 téli gumiA legolcsóbb 225/45 R17 téli gumi szintén az Infinity-é, hiszen a INF-049 a Kormoran Snowpro B2, a Taurus 601 és a Laufenn LW31 mellett a legolcsóbb. Tulajdonságokban is megfelel, a mintázat kialakítása jól elvezeti a vizet, elég jól tapad, kicsi a féktáv a nedves és latyakos talajon.

Ezek a legolcsóbb és egyik legelterjedtebb mintázatok a budget kategóriában.
A középkategória már sokkal szélesebb skálát mutat árban és jó tulajdonságokban is, hiszen nem nagyon adnak lejjebb például a C jelölést illetően a nedves úton való féktávot tekintve, ami azt jelenti, hogy ezek tényleg elérhető áron igazán nagy biztonságot kínálnak a nagy teljesítmény mellett is. A középkategória aljáról itt van például a Barum Polaris3, a GT Radial Winterpro HP, a Matador MP92 Sibir Snow, a Kumho WP71 vagy a Nexen Winguard Snow, amelyek legtöbbje elég jól tapad a nedves felületen, nem nagyon csúszik tovább a fékezéskor, némelyiknél még üzemanyag-hatékonyság is elérhető, illetve ezek elég csöndessé teszik a járművet. Árban is még teljesen elfogadhatóak, inkább hajlanak az alacsony kategória árai felé, mint a prémium irányába – ami sokak számára kedvező.

A már kissé komolyabb középkategóriák is tudnak jó eredményeket felmutatni, hiszen ezek még stabilabban nyújtanak jó teljesítményt, illetve azért tényleg nem mindegy, hogy milyen körülmények között készül egy abroncs, hogy milyen például az élettartama stb. A Kleber Krisalp HP2, a Firestone Winterhawk3, a BF-Goodrich G-Force Winter, vagy a felső kategóriás – de még mindig a középkategóriába tartozó Yokohama V905 és Hankook W310 HRS mind nagyon előnyös abroncsmintáknak számítanak a 225/45 R17 téli gumi méretben. A mintázat olyan barázdákkal rendelkezik, amely kiválóan elvezeti a vizet és jó tapadást biztosít a havas, jeges és csúszós utakon.

A prémium kategória még drágább, de még előnyösebb tulajdonságokat hordoz, és természetesen ezeket is folyamatosan fejlesztik és újítják, így lehetnek mindig sokkal jobbak az abroncsok. A nagy teljesítményű autókra megéri a prémium márkás abroncsot megvásárolni, hiszen ők nyilván már nem a városban használják csak a járművet, és ahhoz, hogy a nagy teljesítményt, hogy a sportos vezetés lehetőségét ki tudják használni, fontos a megfelelő gumiabroncs. Ezt kínálja a Nokian WR A3, a Vredestein Wintrac Extreme S, a Michelin Alpin A5, a Bridgestone LM001, a Pirelli Sottozero3. Kiemelkedik a Bridgestone LM25* RF 225/45 R17 téli gumi, amely nem csak erősített, de defekttűrő is.