HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

A PIRELLI P ZERO E kapta

A PIRELLI P ZERO E kapta
2024. február 09.

Idén 6. alkalommal rendezték meg az Automobile Awards-ot, a párizsi autóipari kiállítást, melyen a Pirelli legújabb ultra nagyteljesítményű abroncsa nyert "Az év gumiabroncsa" díját. A Pirelli már évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kövesse a legújabb trendeket és igényeket, természetesen úgy, hogy az abroncsai változatlanul a lehető legmagasabb teljesítményt érjék el. Napjainkban az elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak, ezért az abroncsgyártók egyre több olyan abroncsot dobnak piacra, melyek kifejezetten az elektromos vagy legalább részben elektromos meghajtású autók számára készülnek. Nincs ez másként a Pirelli esetében sem.

 

De nemcsak az elektromos meghajtású járművek képviselik a fenntarthatóság az autó és abroncsiparban. Egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság, ez pedig többek között azt is jelenti, hogy az abroncsgyártók megpróbálnak olyan gumikat gyártani, melyek részben bioalapú és újrahasznosított anyagokat tartalmaznak. A PIRELLI P ZERO E nemcsak tökéletes választás akkumulátoros elektromos járművekhez, de magas százalékban tartalmaz bioalapú és újrahasznosított anyagokat.

 

A 2023-as párizsi autóipari díjátadóról

 

Ahogyan arról már a bevezetőben is szó volt, az Automobile Awards immáron 6. díjátadóján a Pirelli nyerhette el "Az év gumiabroncsa" díját. A párizsi Automobile Club de France-ban rendezett autóipari kiállításon 53 márka vett részt, autógyártók és autóipari beszállítók. Az Automobile Awards húsztagú zsűrije a Pirellit a teljesítményéért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért díjazta, hiszen a Pirelli P Zero E egyedülállónak számít az ultra nagyteljesítményű abroncsok piacán. Az új Pirelli UHP abroncs ugyanis nemcsak  háromszoros ‘A’ minősítést ér el az európai abroncscímkén, de több mint 55%-ban tartalmaz bioalapú és újrahasznosított anyagokat.

 

A díjat Alejandro RECASENS, a Pirelli nyugat-európai ügyvezető igazgatója vette át, aki arról beszélt, hogy mennyire büszkék erre a díjra, illetve, hogy PIRELLI P ZERO E a Pirelli abroncsok egy új generációját képviseli, ami azt bizonyítja, hogy a márka mennyire elkötelezett a fenntarthatóság iránti, és a jövőben is követik ezt az irányvonalat.

 

Érdekes kérdés persze, hogy miért is ítélték oda pont a Pirellinek ezt a díjat, hiszen az elmúlt évben nemcsak a Pirelli fejlesztett ki olyan abroncsot, mely a fenntarthatóság jegyében készült. Hogy erre a kérdésre választ kapjunk érdemes egy kicsit alaposabban is utána járni, mit is várhatunk a P ZERO E nyári gumitól.

 

Mitől olyan különleges a PIRELLI új, ultra nagyteljesítményű abroncs?

 

Lássuk, mitől is olyan egyedi és különleges a PIRELLI P ZERO E nyári gumi, mely 2024. januárjától kerül majd piacra. Ahogyan arról Alejandro RECASENS, a Pirelli nyugat-európai ügyvezető igazgatója is beszélt, a Pirelli számára fontos a fenntarthatóság, ezért az új ultra nagyteljesítményű abroncsok megalkotásánál megpróbáltak magas százalékban bioalapú és újrahasznosított anyagokat felhasználni. A PIRELLI P ZERO E nyári gumi több mint 55 %-ban tartalmaz ilyen anyagokat, ezzel is jelentősen csökkentve a fosszilis és ásványi eredetű összetevők mennyiségét.

 

Emellett a gumi kopása is csökkent több mint 40 %-kal a hagyományos UHP Pirelli abroncsokhoz képest. Egy új szimbólum is debütált a PIRELLI P ZERO E által, ugyanis ezen az abroncson jelent meg az a jelölés, amelyet a Pirelli a jövőben minden olyan abroncson feltüntet, amely legalább 50%-ban fenntartható anyagokat tartalmaz.

 

Emellett a Pirelli új UHP abroncsa kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez készült, ezért is került fel rá „Elect” jelölés is, mely azt bizonyítja, hogy az abroncs alacsony gördülési ellenállást és csökkentett zajszintet ér el. A RunForward is ezzel az abronccsal kerül bevezetésre, ez a technológia lehetővé teszi, hogy defekt esetén is tovább közlekedhessen az autó akár 40 km-t is 80 km/h sebességgel.

 

A P ZERO E nyári gumi a jövő év elejétől 17 méretben lesz elérhető, de várhatóan a jövőben több méretben is gyártani fogják.


További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.