Süti beállítások

A Pirelli hat téligumi változata

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A prémium mi...
A prémium minőséget gyártó Pirelli a világ hatodik legnagyobb gumigyártójaként az egyik leismertebb és legkeresettebb márka jelenleg is.




A Pirelli  2011 óta kizárólagos beszállítói a csak csúcsminőséggel megelégedő Forma 1-nek, és a személyautó abroncsaik minden évben a tesztek élén találhatóak, legyen szó téli- akár nyári gumiabroncsokról. A cég téligumi oldaláról közlünk egy összefoglalót.
 






Pirelli Winter Sottozero 3

 

A Pirelli Winter Sottozero 3 rendkívül kiegyensúlyozott téli gumi, mely a tél minden időjárási körülménye között egyenletesen és kontrollálhatóan viselkedik. Kitűnő tapadást nyújt havon a forgásirányos futófelületének köszönhetően, a megnövelt szélességű mintázati árkok emelt szintű kezelhetőséget biztosítanak nedves felületeken, valamint kiemelkedően rövid fékúttal rendelkezik. A 3 dimenziós lamella rendszer tovább növeli a kormányozhatóságot és még több fékerőt képes az útra vinni száraz körülmények között.

 

 

Pirelli Winter Sottozero 2


A Pirelli Winter Sottozero serie 2 sportos vezetést kedvelők számár a kifejlesztett téligumi, mellyel a téli nehéz, csúszós  körülmények között sem kell lemondani a lendületes vezetési stílusról. Hatékonyan képes az útra vinni a nyomatékosabb vonóerőt is, és kiváló fékteljesítménnyel rendelkezik a havas, nedves és a száraz útfelületeken. A lamella rendszerhez szabadalmaztatott I.B.S. technológiát alkalmaztak, mellyel a kapaszkodó tapadást növelték maximális szintre, és kiemelkedően viselkedik a vizes, nedves utakon.
 


 

Pirelli Winter Snowcontrol Serie 3


Remek szintű kapaszkodóképesség jellemzi a Pirelli Snowcontrol serie 3 téligumit, és kimagasló a fékteljesítménye a behavazott útszakaszokon. Oldalirányú tapadása, és kanyarvételi viselkedése magasan az átlag fölé helyezi. Rendkívül kiegyenlített a teljesítménye a közép-európai időjárásra leginkább jellemző nedves, száraz és havas körülmények között. Az I.B.S technológiájú lamella rendszer még jobb vonóerő átvitelt biztosít, és jól együttműködik az ABS fékrendszerekkel.
 


 

Pirelli Scorpion Winter


A mai divatos SUV városi terepjárókhoz kifejlesztett téli abroncs, a Pirelli Scorpion Winter, mely kiváló kezelhetőséget nyújt a havas útfelületeken, és maximálisan kielégítő féktávolságot biztosít a téli időjárás bármely változata között. Emelt szintű tapadási jellemzők, és rendkívül alacsony gördülési ellenállás. Az oldalról érkező erőkkel szemben magas fokú ellenállást képes kifejteni. Kiválóan kezelhető a nedves utakon is.



 

Pirelli Scorpion Ice&Snow


Ez a gumi is a  Pirelli gumigyártó téli 4x4 palettáján szerepel.  Rendkívül kiegyensúlyozottan viselkedő téli abroncs SUV autókra, tökéletesen kontrollálható a veszélyesebb téli körülmények között is. A Pirelli Scorpion Ice&Snow remekül kezelhető téligumi, az ezzel az abronccsal szerelt autónál nem kell tartani semmilyen meglepetéstől. Kiváló kapaszkodóképesség jellemzi még emelkedőkön is.




 

Pirelli Carrier Winter


A speciálisan a kisteherautók számára kifejlesztett Pirelli Carrier Winter rendkívül magas futásteljesítményével, valamint egyenletes kopásszintjével emelkedik ki a többi téligumi abroncs közül. Oldalfala megfelelően erős, a téli nedves utakon tökéletesen megbízható kezelhetőséget nyújt.