Süti beállítások

A legjobb 215 45 r17 nyári gumit keresed? Ezeket az abroncsokat ajánlják a szakemberek!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Mindenképpen tisztáznunk kell néhány dolgot akkor, ha

Mindenképpen tisztáznunk kell néhány dolgot akkor, ha új 215 45 r17 nyári gumiabroncsot kell vásárolnunk, hiszen rengeteg dolog tudja befolyásolni azt, hogy az adott abronccsal használat során meg leszünk-e elégedve.

Az egyik ilyen dolog például, hogy mi mit várunk el egy abroncstól, illetve, hogy milyen a vezetési stílusunk, és hogy milyen típusú gépjárműre keresünk gumiabroncsot?

A nyári gumiabroncsoknak akkor kell felkerülnie az autónk kerekeire, amikor a nappali átlaghőmérséklet már minden nap meghaladja a plusz 7 Celsius fokot. Ilyen időjárásban ugyanis a fentmaradt téli gumik nagyon gyorsan elkopnak, és eldeformálódnak, arról nem is beszélve, hogy a téli gumikkal nyáron cseppet sem lesz biztonságos közlekednünk.
Ha új abroncsot kell vásárolnunk, érdemes időben elkezdeni áttekintenünk a gumikínálatot, hiszen a szezont megelőző időszakban sok helyen olcsóbban megtudjuk venni még a drágább, minőségibb gumiabroncsokat is.

 

Mire figyeljünk oda a szakemberek szerint akkor, ha új 215 45 r17 nyári gumit kell vásárolnunk?

 

Új abroncsvásárlás során az egyik legfontosabb tényező természetesen az, hogy mekkora méretű abroncsra lesz szükségünk. Az abroncs pontos méretét le tudjuk olvasni az előző gumi oldalfaláról is, de ha erre nincs módunk, akkor azt, hogy az autónkra pontosan mekkora gumi kell, le tudjuk ellenőrizni a jármű kézikönyvéből is. Ha egy figyelmetlenség következtében nem jó méretű gumiabronccsal térünk végül haza, akkor az menet közben rengeteg bosszúságot fog okozni számunkra. Egy rossz méretű abroncs esetében nehezebb az autó kormányozhatósága, és csökken a stabilitása is.

A 215 45 r17 nyári gumiabroncsokat az gumigyártók kifejezetten a személygépkocsik számára fejlesztette ki, a hatalmas kínálatban pedig kedvünkre választhatjuk ki azt az abroncsmárkát, amely számunkra a legideálisabb lehet.

Sokan esküsznek a prémium kategóriás abroncsokra, melyek csúcsminőséggel, és hosszú élettartammal rendelkeznek, de persze vannak olyan autótulajdonosok, akik nem tudják, vagy egész egyszerűen nem is szeretnének ennyi pénzt kiadni egy új nyári gumi garnitúrára. Számukra ideális választás lehet egy megbízható középkategóriás márka abroncsa is, melyek remek minőséggel, mégis kedvező áron kerülnek ki a boltok polcaira. Illetve vannak az ennél olcsóbb gumik is, melyek megvásárlásával azért már érdemes óvatosnak lenni, ugyanis számos túl olcsó abroncs gyenge, silány minőséggel rendelkezik.

 

Miért lehet ideális választás számunkra egy középkategóriás 215 45 r17 nyári gumiabroncs?

 

Jó tudni, hogy számos középkategóriás márkát ismerünk, amely valójában valamelyik prémium márka gyártójának a tulajdonát képezi, az egyik ilyen például a Kléber, amely a Michelin híres középkategóriás márkájának nevezhető.
A Kléber Dynaxer UHP több mint 2 éves fejlesztés után látta meg a napvilágot, mely kimagaslóan jó nedves úton való tapadást, és fékezhetőséget képes nyújtani az autóvezetők számára. Ezt bizonyítja az is, hogy az EU címke besorolásnál a gumi nedves tapadása „A”, azaz a legjobb minősítést tudta bezsebelni. A prémium gumikhoz hasonlóan ez a középkategóriás gumi is megkapta a márka logóját a futófelület központi bordázatában. Az új futófelülete és az önzáró lamellái lecsökkentik a gumiabroncs alakváltozását, ennek következtében pedig lecsökken a féktávolság nedves (-4,7 m) illetve a száraz útfelületen (-1,5 m) is. 

Ha a középkategóriás márkák közül szeretnénk új 215 45 r17 nyári gumit vásárolni, akkor tekintsük meg a Fulda kínálatát is, a Fulda Sportcontrol 2 ugyanis egy remek választás lehet ebben az abroncsméretben. Ezt az abroncsot a gyártó kifejezetten a nagy teljesítményű autók számára és a sportos stílushoz fejlesztette ki. Ezt a Fulda abroncsot rövid féktávolság száraz utakon, és kiváló irányíthatóság jellemzi nedves útviszonyok között.
A szakértők szerint ebben a kategóriában az egyik legismertebb abroncs pedig nem más, mint a Nokian WetProof, amely kiváló ár-érték arányban került ki a boltok polcaira. Ugyancsak remek választás lehet még a középkategóriás abroncsok közül a Semperit Speed Life 3 is.

 

Milyen prémium kategóriájú 215 45 r17 nyári gumiabroncsot lehet érdemes kipróbálnunk, ha a biztosra szeretnénk menni?

Ha a csúcsminőségű márkák közül szeretnénk választani, akkor tekintsük meg a Yokohama kínálatát is, ugyanis ekkora méretben az Advan Sport V105 kiváló lehet számunkra. Ez az abroncs kiváló teljesítményt tud nyújtani számunkra nedves és száraz útviszonyok között egyaránt. Speciális anyagösszetétele pedig megakadályozza azt, hogy a gumi futófelülete eldeformálódjon, vagy túlságosan gyorsan elkopjon a felhevült aszfalton. Futófelületi mintázata lehetővé teszi a hatékony vízelvezetést, ennek köszönhetően ezzel az abronccsal nem kell tartanunk a veszélyes aquaplaning jelenség kialakulásától sem.

A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 névre hallgató abroncs pedig képes ötvözni a luxus kényelmet, a kimagaslóan jó nedves fékezést, a száraz útviszonyok között való kezelhetőséggel. Az innovatív technológiáknak köszönhetően ez az abroncs anélkül javítja a nedves fékezést, hogy a vezetés kényelmét veszélyeztetné. Ez a gumiabroncs akkor lehet számunkra kiváló választás, ha egy csúcsminőségű, és remek tulajdonságokkal rendelkező 215 45 r17 nyári gumit szeretnénk használni a legmelegebb időjárási viszonyok között.