Süti beállítások

A Kumho téligumi 185/65r14

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Kumho téligumi 185/65r14 autógumik Koreában készülnek. Ugyanol...
A Kumho téligumi 185/65r14 autógumik Koreában készülnek. Ugyanolyan kiváló minőséget garantálnak, mint a Hankook abroncsok. Néhányunk számára talán még ismeretlen ez a márka, de ár-érték arányban kitűnő választásnak bizonyulhat.

A Kumho téligumi 185/65r14 WP51

Az abroncs maximális 190 km/órás sebességet tesz lehetővé a téli utakon. A megengedett össztömeg, azaz a súlyindex mintegy 530 kg. Közepes árfekvésben kapható, nem erősített oldalfalú és nem defekttűrő abroncs. A téligumi 185/65r14 WP51 üzemanyagfogyasztási besorolása C, nedves tapadás E, gördülési zaj 3, zaj érték 73 dB.
 

Kumho téli gumiról


téligumi 185/65r14A Kumho téli abroncsait már számtalan autógyár választotta első szerelésű abroncsnak az újonnan kigördülő személyautókhoz. A Mercedes, a Mitsubishi, VW, Hyundai, Chevrolet, Kia csoport is ezt használja. Egyre több modellre teszik fel ezeket a tökéletes abroncsokat. A világ élvonalához tartoznak a Kumho abroncsok, köztük a téligumi 185/65r14 WP51. Ma már egész Amerikában is megtalálhatóak ezek az abroncsok és nagyon rövid időn belül meghódították az amerikai közönséget. A különféle független teszteken kiváló eredményekkel szerepelnek a Kumho abroncsok. A Kumho rendkívül széles termékpalettával rendelkezik. A Kumho üzemet 1960-ban alapították Észak-Koreában. Mára már Ázsia egyik legnagyobb cégévé nőtte ki magát. Az abroncs piacon a különféle színű drif gumijai különlegességnek számítanak. Hónapról hónapra különféle korszerű termékekkel hívja fel magára a figyelmet, ilyen a levendula illatú abroncs is. A világon a 9. legnagyobb abroncsgyártó cég az elmúlt években folyamatos fejlesztéseket hajtott végre. A márka elismertsége töretlen, hiszen mindig képesek valami újjal a piacra lépni, követve természetesen a naponta felmerülő újabb igényeket.
Már nyáron érdemes elgondolkodni a téligumi 185/65r14 beszerzésén, hiszen ebben az időszakban több kereskedőnél is sokkal alacsonyabb árakon juthatunk abroncsokhoz. Mivel az időjárási határok évről-évre változnak ezért minden évben más időpontra esik a gumik átszerelése. Ugyan ismerjük a 7 fok feletti szabályt, de azért nem árt más tényezőket is figyelembe venni. Ha otthonunk egy völgyben van, ami egy hegy mellett található és a hólé a hegyoldalról folyamatos csorgásnak indul akkor már érdemes ezt a szabályt áthágni és a gumicserét időben elvégezni. A földrajzi viszonyok is komoly szerepet játszanak a gumicserék időpontjainál. Ha városban élünk és tényleg csak városi körülmények között használjuk az autónkat, akkor is mások a szabályok. Ha folyamatosan autópályán közlekedünk a hét összes napján, akkor megint csak más fogja befolyásolni pluszban a gumicsere időpontját. A lényeg, hogy a hőmérsékleti tényező mellett egyéb más körülményeket is vegyünk figyelembe minden szezonban. Soha ne használjunk még spórolás szempontjából sem nyári gumit télen, mert teljesen más az anyag szilárdsága és maga a gumikeverék is. Ha téli gumit hagyunk fent nyárra, akkor sokkal gyorsabban fog elkopni és egy évben akár 4 szett gumit is elkoptathatunk. 10 évnél régebbi gumit soha nem szabad visszaszerelni az autóra és figyelni kell nagyon a profilmélységet is. Ha a tavalyi téligumi 185/65r14 már úgy érezzük, hogy kopott akkor ideje a cserének, hogy a téli útviszonyok között megfelelő biztonságban tudjuk magunkat és családunkat is.