Süti beállítások

A kiváló ár/érték arányú Dunlop Sport Bluresponse nyári gumi

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
​Az idei legújabb Auto Club Europe nyári gumi tesztjén hívta fel ma...
​Az idei legújabb Auto Club Europe nyári gumi tesztjén hívta fel magára a figyelmet újra a Dunlop Sport Bluresponse nyári gumi, mely 152 pontot szerezve mindössze egy ponttal elmaradva a nyertestől lett második helyezett. Ez az 1 pontos  különbség lényegében bőven hiba határon belüli, maga az ACE is megjegyezte a tesztek ismertetésekor, hogy hogy igazából nem is kellene rangsort felállítaniuk.
Természetesen a Sport Bluresponse gumiabroncsnak nem ez az első jó szereplése egy nyári gumi teszten, például az ADAC vagy az Auto Express vizsgálatain is nem egyszer szerzett már »ajánlott«, vagy »legjobb vétel« értékelést.

Miért érdemes a Sport Bluresponse nyári gumit választani?

 

Kiváló vezetési élményt nyújt.

A tervezőknek a sok szempont között a gyártó megadta a sportos vezethetőség kívánalmát is, ami természetesen egyáltalán nem áll távol a Dunlop imázsától. Mind a futófelület mintázatát, érintkezési felületét, mind a gumikeveréket oly módon fejlesztették, hogy minél gazdagabb reakciókat, pontosabb irányíthatóságot és dinamikus közlekedést nyújtson a változatos nyári időjárási helyzetek mindegyikében.
Rövid fékutak száraz és nedves felületeken egyaránt.
A Dunlop Sport Bluresponse nyári gumi rövid féktávolságai még évekkel a kiadása után is versenyképesek, az Auto Club Europe 2019-es nyári gumi tesztjén a győztes – és jóval újabb - Nokian WetProof nyári gumitól is rövidebb fékutat mértek a tesztelők, de a nedves féktávolsága is csak minimálisan maradt el az esőmenő WetProof-tól. A kiváló nedves tapadást főként a gumikeverékben felhasznált különleges polimerekkel és a nedves teljesítmények javításához kihagyhatatlan szilícium-dioxid adalékok hozzáadásával érték el. Az aquaplaning elkerülésének teljesítményét a mintázati csatornák szélesítésével, speciális elhelyezésével és mélyítésével növelték meg.
 

Komfortosság és üzemanyag takarékosság

 
Mióta az európai gumiabroncscímkén feltüntetésre kerül a gumiabroncsok zajszintje, egyetlen gyártó sem kerülheti el a zajcsökkentési fejlesztéseket. A Sport Bluresponse nyári gumi esetében a gumiabroncs vállán található zárt hornyokat hoztak létre, melyek elfogadható szinten visszatartják a futófelületből kiinduló zajokat, illetve megszűrik azokat. Mindazonáltal a futófelület anyagában és a gumiabroncs oldalfalában is rezgéscsökkentő adalékokat használtak fel, ami a komfort szint növelését is eredményezte.
Az alacsony gördülési ellenállás, avagy az üzemanyag takarékosság érdekében szerkezeti fejlesztéseket, aerodinamikai optimalizációt hajtottak végre, valamint a gumikeveréket hőtermelés csökkentő anyagokkal dúsították.
 

A Sport Bluresponse nyári gumi teszteredményei röviden

 
A száraz és nedves tapadási teljesítményeket már fentebb ismertettük (szárazon kis mértékben jobb volt a Nokian-tól, nedves felületeken kis mértékben gyengébb), az üzemanyag takarékosság tekintetében a Sport Bluresponse gördülési ellenállása egy fokkal jobb volt a teszt győztesétől, viszont a zajszint mértéke egy szinttel nagyobb.