HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

A Hankook Winter i*cept evo3 jól reagál az időjárás kihívásaira!

A Hankook Winter i*cept evo3 jól reagál az időjárás kihívásaira!
2021. augusztus 09.


A Hankook megújítja téli gumikínálatát a Winter i*cept evo3 és a Winter i*cept evo3 X érkezésével. A dél-koreai gumiabroncsgyár piacra dobta az új téli abroncsot a személygépkocsik számára, és egy másik változatát a városi terepjárókhoz. A téli gumi irányított futófelületű mintázattal rendelkezik, és technikai újítások révén kiváló tapadást nyújt havas és nedves felületeken.

 

Winter i*cept evo3 téli gumiabroncs személyautókhoz

 

Sikeres volt a korábbi Winter i*cept evo2, amely számos prémium európai járműgyártó számára eredeti felszerelésként szolgált. A német AutoBild magazin tesztjén már elnyerte az „Exemplary” (példaértékű) minősítést a Winter i*cept evo3 gumi 245/45 R18 100 V méretű gumiabroncsokkal egy 5-ös BMW-n használva.

Az új Hankook téli gumik sajátossága a futófelület mintázatának fejlesztésében és technológiájában mutatkozik meg. A koreai márka először választotta az irányított futófelület mintázatát. Ez a fajta minta kiváló tapadást biztosít a havon, és csökkenti az aquaplaning kockázatát is.

 

„A Winter i*cept evo3 fejlesztőmérnökei egyedi téli autógumit hoztak létre a termékek széles skálájával, amelyek különösen jól tudnak reagálni a változó és egyre szélsőségesebb téli időjárási körülményekhez. Ezért bízunk abban, hogy ezek az új futófelület-minták megfelelnek a járművezetők igen magas elvárásainak.

 

A Hankook figyelembe vette az éghajlatváltozást, ahol az enyhe hőmérséklet váltakozik a hideg hőmérséklettel, például a száraz napok váltakoznak az erős csapadékkal. Az új téli abroncsnak gyorsan kell reagálnia ezekre a váratlan időjárási helyzetekre. Ennek érdekében a futófelület természetes fenyőgyantákat és speciális adalékokat tartalmaz, így a gumi alacsony hőmérsékleten rugalmas marad. Ezzel jelentősen javítva a nedves felületek tapadását is. Az iránymintával és a V alakú futófelülettel a féktávolság nedves úton 7%-kal, hóban pedig 10%-kal rövidebb, mint a korábbi mintázatban.

 

A nano-szilícium-dioxid-keverék és a 3D lamellák segítenek a gumiabroncsban alkalmazkodni a felület típusához az eredményesebb tapadás érdekében. A tömbök hatékonyan megfogják a havat, hogy stabilitást és biztonságot nyújtsanak a havas utakon történő közlekedéshez.

 

Milyen méretű gumiabroncsok állnak rendelkezésre a Winter i*cept evo3-hoz?

 

A Hankook Winter i*cept evo3 személygépkocsikhoz 50 méretben, 17 és 21 hüvelyk közötti méretben kapható a „H” -tól „W” -ig terjedő sebességmutatókhoz.

 

A különböző független teszteken elért eredmények alapján nagyon jó „vízen csúszás” ellenállással rendelkezik, viszont az abroncs zajkibocsátása hangos, főleg, ha autópályán közlekedünk.

 

A vállalat váltja a Michelint, hogy abroncsokat szállítson a Formula E harmadik generációs autóihoz 2022-től.

 

A Hankook abroncsok, idesorolva a Hankook Winter i*cept evo3-at, megfizethetőek és tartósak - ideális kombináció a járműtulajdonosok számára.

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.