Süti beállítások

A Falken legújabb téligumi típusa, az Espia EPZ

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A prémium mi...
A prémium minőségű gyártásra törekvő japán gyártó legújabb téligumi modellje az Espia EPZ, melynek célja, hogy bármilyen típusú kisautó és szedán számára kiváló minőségű téli alternatívát nyújtson, de ezt a mintát még nálunk nem forgalmazzák.



Sportos exkluzív dual futófelületi mintázatot kapott, melyek közül az egyik a 'ice face' a kiváló jeges felületű tapadásért, míg a 'snow face' a minél jobb havas felületű tapadásért felelős.






 

Egyedülálló üvegszál erősítés és kettős mintázat.


A speciális üvegszál megerősítésű téli futófelület gumikeverék összetétele kiemelkedő mértékben ellenáll az öregedésnek, beleértve az UV-sugaraknak való ellenállást is, és rugalmasan tartja a futófelületet a flexibilis tapadás érdekében,legyen szó bármilyen hidegről is.
 
A Falken Espia EPZ kettős mintázatának alapvető célja, hogy egyszerre maximalizálja a lehető legnagyobb mértékben a téli abroncs jeges és havas felületeken kimutatható tapadását, és azok az oldalirányú erők megjelenésekor is hatékonyan tudjanak úttartást biztosítani.

Az 'ice face' oldal kialakítása során a jég és gumi minél hatékonyabb tapadó   találkozását optimalizálták a legjobbra, míg a 'snow face' oldalnál a gumiabroncs futófelületét tervezték olyanra, hogy minél jobb kapaszkodó erő és fékerő átadására legyen képes a havas felületeken.
 
A Falken felhívja a figyelmet az exkluzív Canyon Sipe Technology áldásos hatásaira is, melynek köszönhetően a téli abroncs szinte harapja  havat a futófelület tapadó részeivel. Az aszimmetrikus futófelületi mintázat minden egyes blokkjában több cikk-cakk vonalú lamella segíti elő a gumiabroncs csúszós felületeken mutatott tapadását, és egyben növelik a jármű irányíthatóságának stabilitását, illetve ennek érzetét.

Különleges hosszanti lamellák kerültek elhelyezésre a téligumi vállrészein egy sorban, ami nemcsak az egyenes futású úttartás javítását érik el, hanem a kanyarokban és irányváltásokkor sem engedik az autót 'elvándorolni'.
 
A gumiabroncs belsejében acélöv biztosítja a erősséget és a minél hosszabb tartósságot.
Előnyök:
  • Kiváló tapadást biztosít a téli útviszonyok bármelyikén.
  • Az egyenes vonalú fékezésekkor és kigyorsításkor a tapadás átlag feletti.
  • A menetkomfort kivételesen jó.
  • Az ár/érték arány az egyik legjobb a kategóriájában.
Hátrányok:
  • a száraz úton kissé gyengébb kanyarodási teljesítmény.
 
Összességében.

Az EPZ kiváló minőségű tapadási teljesítményt nyújt, és mindezt olyan áron kínálja az autósok számára, amely messze jobb, mint más gyártók termékeinél. A vonóerő átadás még az olyan nehéz körülmények között is meglepően jó, mint havazáskor, ónos esőzés során, vagy az utak eljegesedésekor.

A sportos vezetést kedvelők talán kevésnek találják majd a száraz kanyarodási mutatókat. A fékhatás és gyorsítás kiemelkedően jó, és mindehhez remek utazási kényelmet kap az autós, összességében tehát kevés pénzét kapunk nagyon jó minőséget és szolgáltatást.