Süti beállítások

A Continental új téligumijai kiválóan teljesítettek az idei teszteken

2024/01/30
Téli gumi tesztek
Úgy lá...
Úgy látszik, hogy a Continental nagy fejlesztései az utóbbi években kezdenek beérni, és a cég egyre komolyabb eredményeket söpör be a téligumi teszteken akár még úgy is, mint tesztgyőztes abroncs tulajdonos.


Az idén téligumi szezon több tesztjén is az első helyen végzett a cég valamely téli abroncsa, melyeket autós szaklapok és autóklubok végeztek el szokásuk szerint. A vadonatúj WinterContact™ TS 850 P az Auto bild német szaklap kifejezetten nagy teljesítményekre képes téli abroncsokat vizsgáló tesztjén érte el a kitüntető 'különösen ajánlott' minősítést, a ContiWinterContact™ TS 850-es mindezt túlszárnyalva több egymástól független teszten is megszerezte az első helyet.
 






A ContiWinterContact™ TS 850 diadalútja a különböző teszteken.


A tavalyi kiváló eredmény után idén is sikerült megismételni a tesztgyőzelmet a svájci, a német, az osztrák autóklubok, és a német fogyasztóvédelmi szervezet közösen rendezett tesztjén, a 175/65 R 14-es méretben a rendkívüli kiegyensúlyozottság mellett a nedves és jeges tapadást dicsérték a vizsgálatot végzők, a 195/65 R 15-ös méretben a kiváló kiegyensúlyozottságot és a száraz, vizes és havas teljesítményt emelték ki a tesztgyőzelem okaként.

Tesztgyőzelmet szerzett a Continental ContiWinterContact TS 850-es az auto motor und sport szaklap idei szezonban végzett tesztjén is, a 205/55 R 16 méretben elvégzett vizsgálatok során 10 márka termékét vették górcső alá, és a 'különösen ajánlott' cím megadása után a vizes és havas útfelületeke mutatott kiváló teljesítményt emelték ki a tesztelők.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a közép-európai téli jellemzők mindegyikének optimálisan meg tud felelni az abroncs, ezért a kiegyensúlyozottsága miatt minden autósnak csak ajánlani tudják.

Ugyanezt a méretet tesztelte az Auto Zeitung autós szaklap is, és nem árulunk el meglepetést, ha elmondjuk, hogy itt is a Continental ContiWinterContact™ TS 850 lett a megkérdőjelezhetetlen győztes a 10 téli abroncsot vizsgáló teszten. Kiemelték a határhelyzetekben mutatott rendkívüli kiszámíthatóságát, a havas tapadását és a gazdaságosságát.
 

És még néhány győzelem...


A nagy példányszámban vásárolt 205/55 R 16-os méretet vizsgálta az Auto Club Europa, a GTÜ német szakértői intézet, és az ARBÖ osztrák autóklub is, és a több prémium márkát is felvonultató mezőnyben magasan az átlag feletti eredményével érte el a legjobb téliguminak járó elismerő címet. Kifejezetten dicsérték a havas és nedves útviszonyok közötti kiváló tapadást, ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy a közép-európai téli időjárás legnagyobb részét a nedves és havas útviszonyok teszik ki, ezért is fontos, hogy a téli abroncsok ilyen időjárási tényezők között mindig jól viselkedjenek.

Az Auto Bild szaklap téligumi tesztjében is első helyen végzet a TS 850-es, ahol is „igazi téli specialistaként” emlegették kiegyensúlyozott teljesítménye, a kiváló nedves tapadása miatt. Ezen a teszten 50 más gumiabroncs márka téligumi típusát utasította maga mögé a TS 850-es.
 
Forrás: http://www.gumipiacmagazin.hu/