Süti beállítások

A Bridgestone téligumi 205/55R16 H LM32

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Bridgestone téligumi 205/55R16 H LM32, LM 30 és LM 35 kiemelkedő tapadáss...
A Bridgestone téligumi 205/55R16 H LM32, LM 30 és LM 35 kiemelkedő tapadással segíti az autósokat a téli kemény időjárási viszonyok idején. A Bridgestone mindenben és mindenkor a tökéletességre törekszik.

Mit kell tudni a Bridgestone téligumi 205/55R16 szettről?

A Bridgestone téligumi termékválasztéka ma már magába foglalja a legújabb technológiájukat is, amely a lamella technológia. Kiemelkedő stabilitás, kiegyensúlyozott viselkedés minden téli útviszonyok között. Vizes, száraz, havas, de akár jeges úton is megállja a helyét. A havas útfelületen mindig kiváló tapadást biztosít a keresztirányú blokk kiképzés és a forgásiránykötött mintázat. Kitűnő teljesítményét a csúszós útfelületen sem veszti el, köszönve a hosszú vállblokknak. A tökéletes tapadás a vizes útfelületen a mintázatkialakításnak tudható be. 
A gumiabroncsot a maximális 190 km/h sebességhez tervezték és a terhelhetősége mintegy 615 kg. A nem defekttűrő gumi, nem rendelkezik megerősített oldalfallal és az EU címkézés szempontjából az egyik előkelő B értékelést kapta. Az EU címkézésen az A, a legjobb. Üzemanyag fogyasztásra azonban csak E minősítést ért el, azaz nem túl üzemanyag takarékos megoldást biztosít használójának. Az abroncs zajszintje 72 dB, amely a 2. kategóriára volt elég.
 

A Bridgestone cég


téligumi 205/55R161931-ben Japánban alapította meg a Bridgestone gyárat Shojro Ishibashi. Kőhidat jelent a neve és ennek a névnek az első két tagját felcserélve és utána angolra lefordítva született meg a Bridgestone márkanév. Talán a Forma 1 révén mára már többen is simerik. A márka termékválasztékában természetesen a Bridgestone téligumi 205/55R16 H LM32 is megtalálható. Tulajdonképpen a márka a teljes gépkocsigyártás palettáját lefedi, hiszen számtalan autógyár első szerelésű gumiabroncsait biztosítja.
A világ legjobb gumiabroncsgyártó címért folyamatosan harcot vív a Goodyearral. Összesen 121 futamgyőzelem köthető a nevükhöz a Forma 1 történetében és 5 világbajnoki cím. Mivel a Bridgestone is egy konszern ezért több márkanév is található a tulajdonában. Ilyen a Firestone és a Dayton is. 2008 óta már Magyarországon, Tatabányán is gyártják a Bridgestone téligumi 205/55R16 szettet. Bár az itthoni gyártás legfőbb darabja a nagyméretű UHP abroncs. Ebből az abroncsból általában napi 8000 darab készül el.
Ezt természetesen nem lehet összehasonlítani a Hankook dunaújvárosi kapacitásához, de folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre, hogy a napi darabszámot és a gyártásra kerülő abroncsok típusait is kiszélesíthessék.
Sokan már nyáron elkezdik szemrevételezni a téli abroncs kínálatot, hiszen ilyenkor több helyen akciókba is szaladhatunk. Viszont az akciós abroncsokat alaposan át kell vizsgálni, hogy a túltárolást kiküszöböljük. A hosszú éveken keresztül kint tárolt abroncsok a tűző napon veszítenek minőségükből és az is elképzelhető, hogy pár út után beadják a kulcsot és újabb szett megvásárlása előtt állhatunk.
Téli gumi szett vásárlás esetén érdemes több abroncsot is szemügyre venni, és a számunkra legjobb abroncsot kiválasztani. A választás során alaposan át kell gondolni, hogy milyen téli terhelésnek kívánjuk kitenni az autónkat, illetve azt is, hogy általában milyen útviszonyokra számíthatunk a téli közlekedés között. Ha a Bridgestone téligumi 205/55R16 szett a tökéletes megoldás számunkra, akkor ne habozzunk és vásároljuk meg a szettet minél előbb, nehogy az esetleges akciós időszakból kimaradjunk és csak jóval magasabb áron jussunk hozzá a hőn áhított szetthez.