HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

A Bridgestone Blizzak LM005 a legjobb téli gumi!

A Bridgestone Blizzak LM005 a legjobb téli gumi!
2020. október 05.
A téli gumik hagyományos gumit tartalmaznak, azonban speciális összetevőkből készülnek, mint a nyári verziójuk. Ezért szükséges, hogy rugalmasak legyenek akkor, amikor a külső hőmérséklet 7 Celsius fok alá csökken, és még ennél is hidegebb vagy extrém körülmények között is hatékonyan kell teljesíteniük Az ADAC legújabb téligumi tesztjén a Bridgestone márka Blizzak LM005-ös szériája lett a kiválasztott.
A vizsgálaton a Nokian, Dunlop, Michelin, Falken, Hankook és a Pirelli márkák vettek részt a Bridgestone mellett. A Hankook ugyan nagyon jó tapadási képességről vizsgázott, viszont – mint minden tesztkört – a Bridgestone téligumi nyerte
 

A Bridgestone Blizzak LM005 

 

A nyertes gumiabroncsot 2019 elején dobták piacra, csak túl későn a tavalyi teszthez, és a Bridgestone elmondta, hogy ez volt az első téli gumiabroncs, amely a teljes választékban nedves tapadást biztosító „A” gumiabroncs címkével rendelkezik. A márka ideális, prémium gumi a közelgő fagyokhoz, hideg időjárási körülményekhez. Blizzak LM005 barázdái mélyebbek, és cikkcakkos elrendezésük révén elvezetik a vizet, latyakot és havat az abroncs felületétől, így még jobb tapadást biztosítanak havas és nedves úton.

Az abroncs gyorsabb megállást és jobb tapadást ér el a NanoPro-Tech ™ technológiának jóvoltából: a kizárólag a Bridgestone által kialakított technológia a „kapaszkodó” részecskéknek és a szilícium-dioxid bevonatnak köszönhetően biztosítja a tapadást nedves felületen.

 

A fékezés rendkívűl fontos a biztonságos téli közlekedéshez, és ebben egy megfelelő lamellákkal – ezek a mintázatban található kis bevágások – létrehozott abroncs óriási előrelépést jelenthet. A Blizzak LM005 mintázata számos 2D és 3D lamellát magában foglal, melyek segítségével az abroncs nagyobb felületen tud érintkezni az úttal, és a maximális vezethetőség érdekében hó és jégrétegeken át is képes autónkat az aszfalton tartani.

 

Az ADAC-díj hatása


A Bridgestone Magyarország nagyon örül a teszten elért eredménynek, hiszen ezzel a kutatási és fejlesztési csapatuk nagyszerű munkáját is elismerték. Ettől függetlenül a cég már korábban több pozitív visszajelzés kapott a kereskedelmi partnerektől és a téli gumi célközönségétől, azaz tőlünk, autósoktól. A gyártó így bízik abban is, hogy a prémium termék árát is megkedvelik a fogyasztók.


Összegzés

 

Egyértelmű tehát, hogy a Briddgestone lesz a legjobb és talán legkedveltebb téli gumimárka. Ugyanakkor a szakértők a fentebb vizsgált termékeket bátran ajánlják megvásárlásra. Hiszen az említett abroncsok mindegyike biztonságos, különbségek leginkább az árak között fordulhatnak elő. Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb. Mert mi a fontos? Hideg időben a gumink jól tapadjon és strapabíró legyen, az autós dönti el, hogy prémim téli gumit használ vagy sem. 

További hírek

AUTÓS HÍREK

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Kérd hírlevelünket, hogy első vásárláskor extra kedvezményhez, exkluzív tartalmakhoz és ajánlatokhoz juss.