Süti beállítások

A Bridgestone Blizzak LM005 a legjobb téli gumi!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A téli gumik hagyományos gumit tartalmaznak, azonban speciális összetevőkből készülnek, mint a nyári verziójuk. Ezért szükséges, hogy rugalmasak legyenek akkor, amikor a külső hőmérséklet 7 Celsius fok alá csökken, és még ennél is hidegebb vagy extrém körülmények között is hatékonyan kell teljesíteniük Az ADAC legújabb téligumi tesztjén a Bridgestone márka Blizzak LM005-ös szériája lett a kiválasztott.
A vizsgálaton a Nokian, Dunlop, Michelin, Falken, Hankook és a Pirelli márkák vettek részt a Bridgestone mellett. A Hankook ugyan nagyon jó tapadási képességről vizsgázott, viszont – mint minden tesztkört – a Bridgestone téligumi nyerte
 

A Bridgestone Blizzak LM005 

 

A nyertes gumiabroncsot 2019 elején dobták piacra, csak túl későn a tavalyi teszthez, és a Bridgestone elmondta, hogy ez volt az első téli gumiabroncs, amely a teljes választékban nedves tapadást biztosító „A” gumiabroncs címkével rendelkezik. A márka ideális, prémium gumi a közelgő fagyokhoz, hideg időjárási körülményekhez. Blizzak LM005 barázdái mélyebbek, és cikkcakkos elrendezésük révén elvezetik a vizet, latyakot és havat az abroncs felületétől, így még jobb tapadást biztosítanak havas és nedves úton.

Az abroncs gyorsabb megállást és jobb tapadást ér el a NanoPro-Tech ™ technológiának jóvoltából: a kizárólag a Bridgestone által kialakított technológia a „kapaszkodó” részecskéknek és a szilícium-dioxid bevonatnak köszönhetően biztosítja a tapadást nedves felületen.

 

A fékezés rendkívűl fontos a biztonságos téli közlekedéshez, és ebben egy megfelelő lamellákkal – ezek a mintázatban található kis bevágások – létrehozott abroncs óriási előrelépést jelenthet. A Blizzak LM005 mintázata számos 2D és 3D lamellát magában foglal, melyek segítségével az abroncs nagyobb felületen tud érintkezni az úttal, és a maximális vezethetőség érdekében hó és jégrétegeken át is képes autónkat az aszfalton tartani.

 

Az ADAC-díj hatása


A Bridgestone Magyarország nagyon örül a teszten elért eredménynek, hiszen ezzel a kutatási és fejlesztési csapatuk nagyszerű munkáját is elismerték. Ettől függetlenül a cég már korábban több pozitív visszajelzés kapott a kereskedelmi partnerektől és a téli gumi célközönségétől, azaz tőlünk, autósoktól. A gyártó így bízik abban is, hogy a prémium termék árát is megkedvelik a fogyasztók.


Összegzés

 

Egyértelmű tehát, hogy a Briddgestone lesz a legjobb és talán legkedveltebb téli gumimárka. Ugyanakkor a szakértők a fentebb vizsgált termékeket bátran ajánlják megvásárlásra. Hiszen az említett abroncsok mindegyike biztonságos, különbségek leginkább az árak között fordulhatnak elő. Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb. Mert mi a fontos? Hideg időben a gumink jól tapadjon és strapabíró legyen, az autós dönti el, hogy prémim téli gumit használ vagy sem.