Süti beállítások

A Bridgestone Blizzak DM-V3 téli gumival gyerekjáték átvészelni a hideg időt!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
  A

 

A Blizzak DM-V3 egy új szegecs nélküli téli gumiabroncs terepjárókhoz és 4x4-es járművekhez, amely a legújabb gumiabroncs-újításokkal rendelkezik, hogy jobban teljesítsenek, és hosszabb ideig tarthassanak extrém hóban és jégben.

 

Hogyan készüljünk a hideg időszakra a Blizzak DM-V3 téli gumival?

 

Ha téli gumiabroncs-készletet vásároltunk, akkor a legegyszerűbb lépés a hagyományos gumik cseréje az autó mind a négy kerekén. Ezt legjobban egy közeli gumiszervizben lehet megtenni, hogy azok megfelelően illeszkedjenek és egyensúlyba hozzák autónkat. Ez azonban azt eredményezi, hogy tavasszal ismét látogatást kell tennünk a gumisnál.

 

Egy másik alternatíva az, ha új téli gumiabroncsokhoz felniket szerzünk be. Hozzá lehet jutni egy megfelelő ötvözetkészlethez, de olcsóbb alternatíva, ha alu- vagy acélfelniben gondolkodunk. Az autók egyébként is elég piszkosak lesznek a tél folyamán, így az acélkészlet nem rontja sokat az jármű esztétikáját.

 

Az ár és a teljesítmény egyensúlyának megteremtésében a Blizzak legendás. Az egyedülálló NanoPro-Tech Multicell hidrofil vegyület eltávolítja a vizet a gumi mintázata közül, miközben a  belekevert mikroszkopikus részecskék jeges felületekbe erős tapadást biztosítanak. Ennek következtében öröm lesz közlekedni a tartósan hóval borított útszakaszokon is.

 

A Blizzak DM-V3 téli abroncs műszaki jellemzői

 

Kiváló fékteljesítmény jeges utakon

25% -kal hosszabb élettartam, mint elődje, a DM-V2 2

 

A Blizzak DM-V3 gumi 9% -kal gyorsabban áll meg a jeges utakon, mint az az elődjével volt tapasztalható. Az összetett és a futófelület mintázatának speciális pórusai elnyelik és elvezetik a vizet a gumiabroncs felületéről, és megbízható tapadást biztosítanak, amikor az autóvezetőknek erre leginkább szükségük van.

 

A futófelület mélyén található különleges összetételű vegyület elősegíti a Blizzak DM-V3 nyomásának fenntartását fagyos hőmérsékleten és a kontaktus fenntartását a jeges utakon. A merev felső tömbök növelik a tartósságot, hogy az abroncs megőrizze nagy teljesítményét.

 

Jó befektetés ez a téli gumi?

 

A Bridgestone abroncsok a megfizethetőség szempontjából összehasonlíthatók a Michelin abroncsokkal - mindkét vállalat prémium gumikat gyárt. Ez a magas költség azonban tükrözi a Bridgestone gumi minőségét és szigorú tesztelési előírásait. Ezeket figyelembevéve dönthetünk, hogy melyiket vásároljuk meg, elsődlegesen online célszerű nézelődni és ha épp nem a szezonban vesszük meg a gumiszettet még jóval olcsóbban is lecsaphatunk rá, köszönhetően a különböző kedvezményeknek.

 

Amire viszont figyeljünk oda, hogy a Blizzak DM-V3 modell egy gumi, vagyis nem mindenható, ami az autónk stabilitását illeti, ezért mindig a szabályokat betartva és nagyon körültekintően közlekedjünk a gyakran kiszámíthatatlan téli utakon. Sajnos az akadályok megjelenése vagy az időjárásváltozás hirtelen következik be, inkább legyünk óvatosak és időben reagáljunk, illetve készüljünk fel a váratlan helyzetekre.