HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

A 2021-es ADAC téli gumi teszt két vitathatatlan nyertese a Dunlop és a Goodyear

A 2021-es ADAC téli gumi teszt két vitathatatlan nyertese a Dunlop és a Goodyear
2021. október 14.

 

Az ADAC téli gumi teszt eredményei már nyilvánosságra kerültek, és bár nem okozott meglepetést, hogy mindkét kategóriában prémium abroncs végzett az élen, de nem biztos, hogy mindenki ezt a két prémium márkát várta az első helyre.

 

Az idei teszteredmények szeptember 21-én kerültek nyilvánosságra mind a 195/65R15 méretű, mind a 225/50R17 méretű téli abroncsok esetében. Sikerekről és bukásokról egyaránt beszélhetünk, mint ahogyan ez minden évben így van. A legjobbak között is a Dunlop és a Goodyear abroncsai emelkedtek ki idén.

 

Az ADAC teszt egyébként talán az egyik legszigorúbb abroncsteszt, melyben tizenhét szigorú szempont szerint kell teljesíteni az abroncsoknak. Nem elegendő, ha csak egyetlen tényező esetében nyújt egy abroncs kiemelkedő teljesítményt, minden szempont szerint bizonyítani kell, és a legjobbak között lenni, hogy jó minősítéssel végezhessen, és az első három hely valamelyikét szerezhesse meg. Idén ezt a teljesítményt a Dunlop és a Goodyear abroncsai teljesítették a legkiemelkedőbben, de lássuk is mely abroncsokról is van szó.

 

A 195/65R15 méretkategória ADAC téli gumi teszt eredményeiről

 

Az ADAC téli gumi teszt minden évben két méretkategóriát vizsgál, az egyik idén a 195/65R15 méret volt, mely nagyon népszerűnek számít, hiszen számos piacvezető családi autóra illik ez a méret, többek között a Volkswagen több modelljére is. A tesztelők kedvence idén a Goodyear UltraGrip 9+ lett, mely kiegyensúlyozott teljesítményével magasan kiemelkedett a legtöbb abroncs közül. A jeges utak tesztjén a legjobbnak bizonyult, de stabil és egyenletes teljesítmény jellemezte a száraz és nedves utakon, illetve hóban egyaránt. A fogyasztás és a kopás tekintetében is jó eredményeket ért el, így nem csoda, hogy a teszt egyik legjobbja lett.

 

Az első helyen azonban osztoznia kellett, ugyanis hasonlóan jó eredményeket ért el a Dunlop Winter Response 2, amely egyszer már, 2018-ban bizonyította, hogy a legjobb tud lenni. Akkor is első helyet szerzett, és ez idén sem volt másként. Nedves út viszonyokon, de a hóban és jégen is kiváló teljesítményt nyújtott, nem csoda hát, hogy a Goodyear-nek osztozni kellett a dicsőségen ebben a méretkategóriában. Ám ez a nagy teljesítményű abroncsok esetében sem volt másként.

 

A nagyteljesítményű abroncsok eredményeiről

 

A Goodsyear és a Dunlop az idei ADAC téli gumi teszten nem tudott hibázni, így a nemcsak a 195/65R15 méretkategóriában küzdött meg egymással az első helyér, hanem a nagyteljesítményű abroncsok versenyében is. Ebben a kategóriában a 225/50 R17 méretű abroncsokat tesztelték, melyek leginkább nagyobb személygépkocsik mérete, mint a Volvo V60, Škoda Octavia, vagy a 3-as BMW. Ebben a méretkategóriában a Goodyear ugyan csak a harmadik helyet szerezhette meg a Goodyear UltraGrip Performance+ abroncsával, de a jó minősítésével egyáltalán nem kell szégyenkeznie, ugyanis minden teszten kiegyensúlyozott eredmény nyújtott.

 

Ebben a méretkategóriában a Dunlop volt a sztár, a Dunlop Winter Sport 5 kapta ugyanis a legmagasabb pontszámot és a vele járó első helyezést. Bár a havas utak tesztjén nyújtotta a legjobb teljesítményt, hiszen ezen a teszten az első helyet szerezhette meg, de a többi teszten is stabilan jó teljesítményt nyújtott, amit egy prémium kategóriás abroncstól el is várunk. Összességében elmondható tehát, hogy az idei téli gumi teszten a Goodyear és a Dunlop nyújtotta messze a legjobb és legegyenletesebb teljesítményt.

 

Milyen eredmények születtek a Dunlop és a Goodyear sikerén kívül

 

Természetesen nemcsak a Goodyear és a Dunlop kapott a teszteken jó minősítést. A 195/65R15 méretkategóriában a Vredestein és a Michelin nyújtott hasonlóan jó teljesítményt, és kapott jó minősítést, a 225/50 R17 méretkategóriában pedig szintén a Michelin tudta hozni ugyanazt a színvonalat, mint a Goodyear és a Dunlop. Az ADAC téli gumi tesztből tehát jól látszik, hogy idén a Dunlop és a Goodyear abroncsok nyújtották azt a teljesítményt, amit egy prémium abroncstól elvárunk, és ezeket bátran választhatjuk is a mindennapos közlekedéshez az autónkra.

További hírek

Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!
NE MARADJ LE SEMMIRŐL!
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról: abroncs tesztek, gyártói ajánlások, aktuális kedvezmények.