Süti beállítások

​2019-es nyári gumi teszt a német Gute Fahrt magazintól

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
Újabb nyári gumi teszt látott napvilágot, ezúttal a Gute Fahrt...
Újabb nyári gumi teszt látott napvilágot, ezúttal a Gute Fahrt német autós magazin bonyolított le egy 225 40 R18-as méretű nyári abroncsokra kiterjedő vizsgálatot.
A magazin érdekes módon a tíz darab18 colos kiválasztott gumiabroncs mellé két másik felni átmérőjű – egy 17-es és egy 19-es - nyári gumit is bevett a vizsgálatokba (mindkettő az előző generációs Pirelli P Zero családból származott).
 
 

A győztes Continental Premium Contact 6 nyári gumi

 
A tizenkét nyári gumiból hat kapta meg a »Nagyon Ajánlott« értékelést, érdekes módon az egyik a 17 colos kontroll abroncs volt.
A teszten a legjobb a Premium Contact 6 nyári gumi lett, melynek egyértelműen a leginkább kiegyensúlyozott teljesítményei voltak (ez lényegében annyit jelent, hogy minden tesztelt kategóriában jó, vagy annál is jobb teljesítményt nyújtott). Kiváló kezelhetőséget nyújtott, valamint a fékteljesítménye is kitűnő volt a száraz és nedves felületeken. Nagy teljesítményű aquaplaning elkerüléssel rendelkezik. A gördülési ellenállása viszont lehetne egy kicsit kisebb.
 

A másik öt »Nagyon Ajánlott« nyári gumi

 
Második helyen a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 végzett, mely egy komfortos, gazdaságos közlekedést nyújtó nyári gumi, jó száraz kezeléssel és aquaplaning ellenállással, valamint a teszt legrövidebb vizes felületen mért féktávolságával rendelkezik.
Harmadik lett a 17 colos Pirelli P Zero kontroll nyári gumi, mely szárazon és nedves felületen is remek volt, jó komforttal és aquaplaning teljesítménnyel.
Negyedik helyen a Dunlop SportMaxx RT 2 nyári gumi végzett kiváló száraz fékteljesítménnyel, kényelmes közlekedéssel és kiváló aquaplaning ellenállással.
Pontegyenlőséggel két ötödik helyezett volt, az egyik a Hankook Ventus S1 evo2, melynek  szintén dicsérték a kiegyensúlyozottságát, kiváló nedves kezelhetőségét. Jó aquaplaning teljesítmény jellemzi.
A másik ötödik helyezett a Nokian PowerProof nyári gumi lett jó nedves fékteljesítménnyel és kezelhetőséggel, alacsony üzemanyag felhasználással és csendes futással.
 

Hat »Jó« értékelést kapott nyári abroncs volt

 
A hetedik helyen a Pirelli P Zero PZ4 nyári gumi végzett. Kiemelkedő szintű száraz kezelés jellemzi, nedves és száraz felületen is rövid féktávolsággal. Aquaplaning teljesítmény átlagos.
Pontegyenlőség miatt még egy hetedik volt, a  Bridgestone Turanza T005, ami száraz és nedves felületeken is jól kezelhető volt, jó fékteljesítménnyel. Komfortos és energiatakarékos nyári gumi.
A kilencedik az Apollo Aspire XP lett, mely viszonylag komfortos, jól kezelhető, féktávolságok megfelelőek és alacsony a gördülési ellenállása.
A tizedik a Falken Azenis FK510 nyári gumi lett, rövid nedves féktávolsággal, átlagos komforttal és magas gördülési ellenállással.
Pontegyenlőséggel tizedik lett még a Vredestein Ultrac Vorti, mely jól kezelhető száraz és nedves felületeken, de alacsony a komfortja és a nedves féktáv hosszú. Nem energiatakarékos.
Tizenkettedik a 19 colos kontroll abroncs lett, mely száraz felületen sportosan vezethető, de az aquaplanig teljesítménye és a komfortja alacsony szintű.