Süti beállítások

195/65 R15 nyári gumi esetében is nehéz a választás

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
...


Aki 195/65 R15 nyári gumit keres autójára, először is azzal fog szembesülni, hogy nagyon széles a kínálat. Ez nem is baj, hiszen ahány ember, annyiféle igény, minden gumiabroncsnak megvan a maga vevője. Na de hogyan válasszunk a több száz típus közül? Erre a kérdésre nem egyszerű a válasz, hisz sok szempontot figyelembe kell venni, mielőtt választunk. Az első, hogy felmérjük igényeinket és lehetőségeinket, hogy milyen autóra keresünk nyári abroncsot, hogy milyen távolságokon és utakon autózunk és hogy mit várunk el egy nyári gumitól. A másik sarkalatos kérdés az abroncs ára. Olcsót keresünk, a középkategóriában gondolkodunk, vagy a prémium abroncsok elkötelezett hívei vagyunk? A kérdésekre magunknak kell megtalálni a választ, azonban ha ezek a válaszok megvannak, már nagyot léptünk előre.

195/65 R15 nyári gumik, a legnagyobb gyártók kínálata

Az, hogy melyik az adott méretben a legjobb abroncs, szintén nem egyértelmű. Az ADAC, a német autóklub rendszeresen teszteli a különböző abroncsokat többféle szempont alapján. És felállít egy rangsort, mely mérvadó szokott lenni. Igen ám, de vannak más szervezetek, vannak más autós szaklapok is, melyek szintén tesztelnek. És ezeken a teszteken nem igazán fordulnak elő ugyanazok a végeredmények. Hogy mi lehet ennek az oka, mikor független tesztekről van szó? Nos, az értékelési szempontok természetesen nem egységesek, ezért érdemes megnézni többféle teszt eredményét is. Mint ahogy az is hasznos lehet, ha elolvassuk a különböző webáruházakban, hogy milyen véleményt írnak a felhasználók az adott abroncsról. A teszteredmények és a vásárlói tapasztalatok alapján pedig már kaphatunk egy képet arról, hogy melyek is a legjobb nyári gumik 195/65 R15-ös méretben. Nézzünk is meg pár népszerű abroncsot, melyek ebben a méretben elnyerték a vásárlók tetszését. Nem rangsor következik, csak egy lista, ami segítség lehet a választásban.

195/65 R15 nyári gumi a Continentaltól

A Continental Premium Contact 6, mint ahogy a nevében is benne van, egy prémium kategóriás nyári abroncs. Prémium vezetési élményt kínál, megnövelt futásteljesítményt és rövid fékutat. Mindazt, amit várunk egy nyári abroncstól. Ezen felül pedig kellemes, kényelmes, kimagasló vezetési élményt biztosít. Sportos abroncs, ami nagy teljesítményű autók számára is bátran választható. Futófelülete kétrétegű, a kristályos szilika gondoskodik arról, hogy kiválóan fékezhető legyen az abroncs, vizes felületen különösen. 15 százalékkal megnövelt futásteljesítménye szintén egy vonzó tulajdonság, mint ahogy az is, hogy a lágy abroncs csendes utazást tesz lehetővé. 

A Bridgestone is népszerű

A Bridgestone Turanza T005 is egy kedvelt abroncs, ami nem is véletlen, hisz jól teljesít a nedves és a száraz úton is, rövid fékúttal bír, magas a futásteljesítménye és ráadásul defekttűrő változatban is elérhető. A nedves úton való kiváló tapadásról a NanoPro-Tech technológia gondoskodik, ami egy speciális anyagkeveréket jelent, a gumi megköti az úton lévő vizet, így jobb tapadást ér el a nedves úton. A futófelületi mintázatát is úgy alakították ki, hogy megfeleljen a kihívásoknak, legyen szó akár vízátfolyásról, akár zuhogó esőről. A vállrészről kiemelkedő elemek és a középső rész gyorsan és hatékonyan vezetik ki a vizet a gumi felületéről, így minimalizálva a vízen felúszás kockázatát. Stabilitás, kezelhetőség, kényelem, ezeket kínálja  a Bridgestone 195/65 R15-ös méretben is.

Goodyear-opció 195/65 R15 nyári gumi méretben

A következő gumi, ami szintén népszerű ebben a kategóriában, a Goodyear Efficientgrip Performance. Egy defekttűrő abroncs, ami rövid féktávolsággal, kényelemes vezetési élménnyel vált népszerűvé. A FuelSaving technológiának köszönhetően 18 százalékkal csökkentették a gördülési ellenállását, így javul az üzemanyagfelhasználás, ez egy kifejezetten gazdaságos választás. A nedves úton való tapadása is kiváló, A-besorolást kapott. A rövid féktávolságról az ActiveBraking technológia gondoskodik, ami akár két méterrel is rövidebb lehet a nedves útfelületen. A technológia segítségével jobban érintkezik fékezéskor az abroncs és az útfelület.

A Nokian Wetproof jó választás lehet azoknak, akik számára fontos, hogy a nyári gumi jól teljesítsen a nedves úton. Árában középkategóriás abroncs, amit a finn Nokian fejlesztett ki. A gyorsan változó útviszonyokra fejlesztették ki, amelyek nyáron is gyakran előfordulnak, gondoljunk csak a vízátfolyásokra, hatalmas esőzésekre. Maximális tapadást és menetstabilitást biztosít, a nedves úton kiválóan fékezhető, A-kategóriába sorolt.

Kategóriák, adatok

Itt van még a Michelin Primacy 4, a Hankook Ventus Prime 3, vagy épp a Dunlop SP Sport-Bluresponse nyári gumi is, melyek mind kiváló teljesítménnyel léptek piacra a 195/65 R15-ös méretben is. És ez csak néhány típus volt, ezen kívül több százzal találkozhatunk még a webáruházakban vagy a polcokon. Érdemes a vásárlás előtt alaposan tájékozódni, hogy a számunkra legjobb abroncsot válasszuk ki 195/65 R15 nyári gumi méretben is.