HÍVJ MINKET
MÉRET SZERINT
KERESÉS

NOKIAN WR A4 téligumi

NOKIAN WR A4 minta

Amit a NOKIAN WR A4 téli gumiról tudni érdemes


A NOKIAN WR A4 téli gumit maga a cég úgy aposztrofálta 2016-ban, amikor megjelent a piacon, hogy az eddigi legjobb téli abroncsuk. Az azóta eltelt években természetesen kerültek ki új szériák a márka kínálatába, de a Nokian még mindig biztos benne, hogy a WR A4 még mindig a legjobb téli abroncsaik közé tartozik, és erről a vásárlói vélemények és a nemzetközi abroncstesztek eredményei is meggyőzhetnek minket. A Nokian WR A4 téli abroncsot ugyanis direkt úgy állították be, hogy akár a sarkvidéki körülményeket is bírja, és bár Európában ez kevés országra jellemező, de a keményebb teleken sem fog az abroncs csalódást okozni. 


Természetesen ez nem véletlen, ugyanis a Nokian skandináv gyökerekkel rendelkezik, mert bár jelenleg a Bridgestone tulajdonában van, de Finnországban alakult meg. Ennek értelmében pontosan tudják, hogy mit is kell tudnia egy igazán jó téli abroncsnak, melyek közül a NOKIAN WR A4 téli gumi sem kivétel. Ez a felső-közép kategóriás abroncs kifejezetten olyan sofőröknek javasolt, akik télen sem szeretnének kompromisszumot, és bármilyen téli körülmény között biztonságos vezetési élményre vágynak, legyen szó városi vezetésről vagy közutakról.  


Mit várhatunk a NOKIAN WR A4 téli gumitól


A NOKIAN WR A4 téli gumit a Nokian saját tesztelő üzemében vizsgáltak, amit fehér pokolként is szoktak emlegetni, vagyis az abroncs kifejezetten a zord telekre lett tervezve és kialakítva. Ennek értelmében hóban, jégen és latyakban is egyaránt megállja a helyét, hiszen minden körülmény között tesztelni tudta a cég. A pontos irányíthatóságért a futófelületi mintázat aszimmetrikus, így a száraz és latyakos úton egyaránt stabil vezetési élményt garantál az abroncs. 


A külső vállak merevek, középtájon sűrűn elhelyezkedő lamellákat találunk, amik szintén a stabilitást és az irányíthatóságot garantálják minden téli körülmény között. Ugyanezért stabilitásért felel a belső vállakon található úgynevezett zóna-optimalizált lamella-réteg is. A barázdastruktúra precízen optimalizált, melyek halkabbá teszik az abroncsot. 


Hogyan teljesített a NOKIAN WR A4 téli gumi az elmúlt években a nemzetközi abroncsteszteken?


2016 óta a NOKIAN WR A4 téli gumi számos nemzetközi abroncsteszten méretette meg magát, ahol meglehetősen jól teljesített. Az első teszteredmények 2017-ben születtek meg, amikor az ACE téli abroncstesztjén 235/55 R17 méretkategóriában egy ajánlott minősítést kapott az abroncs. Az Autobild tesztelői csak 2020-ben tesztelték először ezt az abroncsok a 245/45 R18 méretkategóriában, ahol először a legjobb 20 abroncs közé jutott, majd a 16. helyet szerezte meg. A 2021-es év is hasonlóan jó eredményeket hozott a NOKIAN WR A4 téli gumi számára, egy 17. helyet és egy ajánlott minősítést. 


A(z) WR A4 család gumijainak listája

SZŰRŐK
SZŰRŐK
TÍPUS
KERESÉS
0 találat
Az Ön által keresett termék nem szerepel az adatbázisban. Ellenőrizze a keresési feltételeket!

MÉDIA PARTNEREINK

mfor.hu
autopro.hu
vezess.hu
alapjarat.hu
24 000 válaszható gumiabroncs
24 000 válaszható gumiabroncs
átvétel akár 24 órán belül
átvétel akár 24 órán belül
Ingyenes szaktanácsadás
Ingyenes szaktanácsadás
Kátyúgarancia
Kátyúgarancia