Süti beállítások

Téli gumi BMW-re- biztonság mindenekfelett!

2024/01/30
Hasznos információk
Szeretne a téli hónapokban is biztonságosan az utakra guruln...


Szeretne a téli hónapokban is biztonságosan az utakra gurulni? Miként otthonunkat és ruhatárunkat is felkészítjük a hideg időszakra, úgy ezt az autó esetében is érdemes megtenni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonságos közlekedés nagymértékben múlik azon, milyen gumit választunk a téli aszfaltra. 

A BMW nem csak státuszszimbólum manapság, de sokunk kedvenc autómárkája is, amely a tőle megszokott exkluzív életérzést biztosítja minden modellje esetében. Hiába azonban a legkorszerűbb fedélzeti rendszer és a luxus megjelenés, ha nem az évszaknak megfelelő gumival látjuk el kedvencünket. A téli gumi BMW-re is nélkülözhetetlen, ugyanis a téli körülmények komoly követelményeket támasztanak az abroncsok felé.

A BMW-nél a szakemberek mindig olyan márkát igyekeznek ajánlani az autótulajdonosoknak, mely tudásában és megbízhatóságában is tökéletesen illeszkedik a márka prestige-éhez. Nézzük, miért olyan fontos a megfelelő gumi BMW tulajdonosoknak is!
 

Téli gumi BMW-re: fókuszban a biztonság

 
A biztonságos téli közlekedés szempontjából tulajdonképpen nincsen különbség az egyes autómárkák között. A megfelelő minőségű és állapotú téli gumik egyaránt nélkülözhetetlenek minden autós számára. Emellett tény, hogy a BMW nyújtotta színvonalat választó autósok általában az abroncs terén is arra törekednek, hogy az autógumi teszteken kimagaslóan teljesítő kerüljön az autóra.

A téli gumi BMW-re is széles választékban elérhető, ám célszerű a havas, nedves útviszonyok között kifogástalanul teljesítő, keveset fogyasztó, strapabíró márkák mellet letenni a voksot. Az aquaplaning ellenállás alapvető követelmény, hiszen jól tudjuk, ha az autó „felfut a vízre”, abból rengeteg balesetveszélyes szituáció születhet. Hasonlóképpen fontos a megfelelő profilmélység is, melynek ellenőrzését érdemes mihamarabb elvégezni.
 

Gumicsere 7 fok alatt

 
A szakemberek a hőmérséklet tartósan is hét fok alá süllyedését nevezik meg annak az időpontnak, amikor mindenképpen le kell cserélni a gumikat. Amennyiben nem új szettel kezdenénk meg a téli szezont, akkor hasznos lehet már korábban ellenőrizni a garázsban tárolt gumikat.

A nyár során a tűző nap, az esetlegesen kiömlő vegyszerek éppen úgy károsíthatják annak anyagát, mint a nem megfelelő módon történő tárolás. A profilmélység ellenőrzése nélkülözhetetlen, és ha a kritikus 4mm-t megkörnyékezi az, akkor nem érdemes felszereltetni az autóra a gumikat. Az akár online is megrendelhető téli gumik megfizethető árkategóriát képviselnek.

Téli gumi BMW-re kimagasló minőségben
 

Kerülendő a korai gumicsere!

 
Ugyan legtöbbször azt javasolják a hozzáértők, hogy mihamarabb célszerű elvégezni a gumicserét, azért figyeljünk arra, mennyire korán tesszük ezt meg! A szeptemberi hideg hajnalok még korántsem indokolják a váltást, ám novemberben kivétel nélkül minden gépjárműnek rendelkeznie kellene már a téli szettekkel.

A korai csere már csak azért sem javasolt, mert a téli gumi a meleg aszfalton gyorsan elkopik, és akár már decemberben újabb cserére lehet szükség. A nagyobb fogyasztás és a kellemetlen menetzaj is olyan hátránynak számítanak, melyek a téli gumi melegben történő használatát jellemzik. Viszont tartósan hét fok alatti hőmérséklet esetén már tényleg nélkülözhetetlen a váltás.
 

Téli gumi BMW-re kimagasló minőségben

 
A BMW tulajdonosok általában autógumi terén is szeretik a megbízható minőséget. Kezdők és tapasztaltabb autósok számára is remek választásnak bizonyulnak az autógumi tesztek, melyek aktuálisan kalauzolják el az érdeklődőket az egyes márkák előnyeit illetve gyengeségeit illetően.

Az ADAC téli gumi tesztjét érdemes figyelemmel követni, hiszen hasznos információkhoz juthatnak mindazok, akik éppen téli gumi vásárlása előtt állnak. A kimagasló minőséget képviselő téli gumi BMW-re alapvető követelmény, hiszen már csak a márka is megköveteli, hogy gumi terén is a legjobb társuljon hozzá.