Süti beállítások

Semperit téligumi 185/65r15

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Semperit téligumi 185/65r15 kifejezetten a gyors, sportos és SUV autókra k...
A Semperit téligumi 185/65r15 kifejezetten a gyors, sportos és SUV autókra került kifejlesztésre Maximális teljesítmény havas és jeges körülmények között egyaránt.

A Semperit téligumi 185/65r15 előnyei


Az új Semperit téligumi 185/65r15 sport gumiabroncs kiemelkedő teljesítményt nyújt még a legzordabb téli időszakokban is. A személyautókat meggyőzően vezeti a jeges, száraz és nedves útszakaszokon egyaránt. Kiváló vonóerővel rendelkezik havas és jeges úton. A kiemelkedő irányíthatóság lehetővé teszi, hogy még véletlenül se csússzunk ki a havas útszakaszokon. A hatékony vízkiszorítás a gépkocsik teljes stabilitását biztosítja az utakon.
Az oldalsó tapadása is kiváló, melyet a lamellák rugalmassága sokszoroz meg. A száraz útfelületen való stabil haladás a lamellák keménységének tudható be, míg a rövidített fékút a jeges felületeken a lamella hálózatot dicséri. A lamellák úgy lettek kialakítva, hogy hatásosan terítik szét a dörzsöléssel létrejövő vízhártyát. A Semperit Speed Grip 2 téligumi 185/65 R15 88T egy különleges kialakítású abroncs, hiszen az innovatív alapanyag összetétel biztosítja azt, hogy a futófelületi keverék keménysége a télen tapasztalható és oly változékony hőmérsékletnek megfelelően változzon.
Ez teljes mértékben garantálja, hogy csúcsteljesítményt garantáljon az adott gépjármű tulajdonosának. Az abroncs gördülési ellenállása E, a tapadás nedves úttesten: C, míg a zajkibocsátása 70 dB.

A Semperit gyár

Az osztrák gyár már több mint 100 éves múltra tekint vissza. A név a latin „semper it” szóból ered, amelynek jelentése: folyamatosan futó. A kifejezetten alpesi pályákon tesztelt abroncsok közül a Semperit Speed Grip 2 téligumi 185/65 R15 88T jó alternatívát kínál a drágábban elérhető márkákkal szemben. Az 1850-ben alapított gyár Wimpassingban nyitotta meg kapuit. 1896-ban a gyárat átköltöztették Traiskirchen városába, ám az abroncsok tényleges gyártása csak 1900-tól kezdődött el. A Semperit márkanevet 1906-tól viselik az abroncsok, és a név jelentése szerint tényleg mindig mozgásban van.
A Goliath nevű első téligumi 1936-ban került legyártásra. A radiál gumik fejlesztése 1966-ban indult el és egészen 1967-ig tartott. A következő fontos év 1985, amikor a Semperit gumiabroncsgyártó a Continental csoport tagja lett. A két vezető európai gumiabroncsgyártó így már tökéletesen tudta kombinálni szakértelmét és együtt fejlesztik ki a következő abroncsokat. A Semperit folyamatosan odafigyel arra, hogy a minőségi téli abroncsokat megfizethető árakon kínálja a teljes termékpalettára vonatkoztatva.

Mikor érdemes téli gumit vásárolni

téligumi 185/65r15A Semperit Speed Grip 2 téligumi 185/65 R15 88T leginkább a nyári időszakban érhető el megfizethető áron, hiszen ilyenkor a legtöbb helyen akciósak a téli abroncs szettek. A vásárlás során érdemes több szempontot is figyelembe venni, hogy a legmegfelelőbb abroncs kerülhessen megvásárlásra. A téli időszakban egy gépjármű szempontjából a legfontosabb a minőségi téli abroncs. E nélkül képtelenség a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedni. Ilyenkor nem csak a saját, hanem az utakon közlekedők testi épségére is gondolnunk kell. Nem elég sajnos, ha csak a fagyálló ellenőrzése történik meg a tél beköszöntével. Mindig és minden körülmények között gondoljunk a velünk együtt utazók testi épségére is, ezt egy teljes átvizsgálással és az évszaknak megfelelő Semperit Speed Grip 2 téligumi 185/65 R15 88T abroncsokkal érhetjük el.