Süti beállítások

Nem biztos, hogy mindig a drágább a jobb a 165/70 R13 téli gumi mintáknál

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Cikkünkben bemutatunk néhány 165/70 R13 téli gumi mint...
Cikkünkben bemutatunk néhány 165/70 R13 téli gumi mintát, hogy könnyebb legyen választani, ha éppen az idén kerülne sor az új gumi beszerzésére. Fontos időben ellenőriztetni a téli gumikat, még talán a felszerelés előtt megleshetjük – vagy szakember segítségét kérhetjük –, hogy mennyire kopott a gumi, mekkora deformálódások érték esetleg az elmúlt években, átgondolhatjuk, hogy mikor is vásároltuk, hogy milyennek éreztük a viselkedését az előző télen.
Fontos időben tudomást szerezni arról, hogy kell-e új abroncsot vásárolni az idén vagy sem, hiszen most még lehet, hogy olcsóbban ráfuthatunk egy jobb mintára, vagy a sokkal nagyobb kínálat közül választhatunk, mint majd akkor, amikor aktuálissá válik a téligumicsere.
Mivel a 165/70 R13 téli gumi elég sok autó mérete, hiszen ez azokra a városi kisautókra jellemző, amelyet a legtöbben használnak, így elég sokféle abroncsminta is készül ebből. Most ezekből mutatnánk be párat.


Az olcsóbb 165/70 R13 téli gumi minták

Az olcsóbb minták között is találhatunk jó minőségű termékeket, hiszen ezekre az autókra inkább ezt a kategóriát keresik legjobban. Pontosan emiatt a gyártók megpróbáltak jobb minőségű abroncsmintákat létrehozni, de az árat az eredetinél tartani, így jöhettek létre a jó ár/érték aránnyal rendelkező 165/70 R13 téli gumi minták.

A legolcsóbb minták az Infinity INF-049, a Kingstar SW40 és a Kormoran Snowpro B2, amelyek a nedves úton való tapadás tekintetében E jelöléssel a budget kategóriát tekintve elég jónak mondhatóak. Mindhárom abroncsnak közepes a zajszintje, ugyanakkor nem nagyon szabad üzemanyag-hatékonyságot várni tőlük, bár mondjuk ez érthető is, hiszen elég olcsón beszerezhetőek ezek a gumik.

A közepes zajszint azonban meglepő, hiszen a téli gumikra általában az jellemző, hogy elég hangosak, így a 69-71 dB-es érték igazán jónak mondható. Összhatásukban megfelelnek ezek az abroncsok, de ha kissé jobb minőségre vágyik, és mondjuk számít a hosszabb élettartam is, akkor a középkategória felé kell fordulni.


Nem drága a középkategória sem


165/70 R13 téli gumiHa bennünket kérdeznek, akkor mi egyértelműen azt mondjuk, hogy a 165/70 R13 téli gumi mintához a középkategóriás termékek valóak. Ezek ugyanis teljesítményben azt nyújtják, amit ezek a városi kisautók kívánnak, tehát a gumi teljes mértékben segíti az autó megfelelő és elvárt működését.

Elég jó abroncsnak bizonyul például a General Altimax Winter Plus, amely a téli utakon a jó tapadással hívta fel magára a figyelmet. A minta bordázata és az összetétele olyan, hogy tökéletesen elvezesse a vizet és a fékezésnél is jól tapadjon, ne csússzon ki az autó. Ettől az autó már egy kellemes biztonságérzetet is nyújt, még a legzordabb időjárási viszonyok között is. A minta nem annyira drága, tehát a középkategórián belül is inkább a lista alján található, de ettől függetlenül jó a teljesítménye.

A középkategóriában azonban már egyre több 165/70 R13 téli gumi mintát köszönhetünk, amelyeknek például már C a nedves úton való fékezésre kapott jelölése. Ilyen például a Falken H S449, a Semperit Master-Grip2, a Fulda Montero3, a Sava Eskimo S3 stb. Ezeknél már kisebb energiahatékonyság is elérhető, ezért jobban kedvelik is ezeket a gumikat, amelyek még mindig nem annyira drágák, mint a prémium márkásak.

A prémium márkát közelíti már meg teljesítményben például az Uniroyal MS Plus 77, amely a téli időjárási körülmények között mutat jó eredményeket: jó a tapadása minden útfelületen, üzemanyag-hatékony, jó a kopása, és elég csendes is.
A 165/70 R13 téli gumi méretben találtunk egy mintát, amely a kisteherautók számára készült: Hankook RW06.