Süti beállítások

Michelin nyárigumi teszt

2024/01/30
Nyári gumi tesztek
A Pilot Primacy egy kifejezetten nyári hasz...
A Pilot Primacy egy kifejezetten nyári használtara tervezett komfortos túraabroncs....

A Pilot Primacy egy kifejezetten nyári használtara tervezett komfortos túraabroncs, ami mint a Michelin nyárigumi teszt során is kiderült, rendkívül magas szintű teljesítményt, kezelhetőséget és tapadást nyújt, ahogy a prémium gyártótól már megszoktuk.

Úgy tervezték, hogy a magas minőséget képviselő, prémium sportkupék, és luxus szedánok számára is magas szintű kényelmet és komfortot nyújtson, az elvárható nagy teljesítmények mellett. A Pilot Primacy –t eredeti első szerelésként alkalmazzák Lexus, Mercedes-Benz és egyéb high-end autógyártók.
 

A Michelin Pilot Primacy technológiai ismertetője

A speciális szilika alapú futókeverék és a rendkívül innovatív aszimmetrikus futófelületi mintázat növeli a tapadást mind a száraz, mind pedig a nedves felületű aszfalton. A szélesített vállrésznek köszönhetően nagyobb felületen érintkezik az abroncs a talajjal, így biztonságosabb kezelhetőség és nagyobb stabilitás áll rendelkezésre.

A Pilot Primacy rendkívül reszponzív kormányzást tesz lehetővé, a három széles és mély hosszanti barázda, valamint az egyedülálló kialakítású ferde barázdák rendkívül kivételes hatékonyságú csapadékvíz eltávolítására képesek, és amint a Michelin nyárigumi teszt is bizonyította, az abroncs aquaplaning ellenállása lenyügöző. A kisebb lamellák tovább erősítik az abroncs nedves tapadását.

A gumiabroncs belsejében található két nagy szilárdságú acélöv és az arra kifeszített szerkezet a Michelin cég Banded At Zero Technology saját szabadalma, mely biztosítja a magas szintű szilárdságot, stabilitást és tartósságot. A gumiabroncsot 18 coltól 20 colos méretig gyártják W és Y sebességindex besorolással.
 

A Michelin nyárigumi teszt legfontosabb megállapításai


Előnyők:
  • Kiváló száraz és nedves tapadás.
  • Kiemelkedő kezelhetőség és stabilitás gyors tempó mellett is.
  • Kivételes gyorsítási és fékezhetőségi teljesítmény.
  • Magas szintű utazási komfort és kényelem.
Hátrányok:
  • Lehetne kisebb a zajszint.
  • Kissé alacsony futásteljesítmény.

Összességében a Michelin nyárigumi teszt vizsgálatai egy rendkívüli teljesítményekkel megáldott, prémium nyárigumit mutatnak, mely a tapadás terén nehogy minden kívánalomnak megfelelnek, de még túl is tesznek az elvárásokon.

A Pilot Primacy száraz és nedves időben mutatott tapadása szinte egyedülálló, a kezelhetősége minden körülmény közepette kiszámítható, jól kontrollálható és mindig értéke információkat küld a vissza az útról. A kanyarodási képességeiről is csak ódákat lehet zengeni, a fékezések és gyorsítások szintén lenyűgözőek. Amellett, hogy az abroncs rendkívüli teljesítményekkel rendelkezik, meglepő menetkomfortot biztosít, amelyet a nagy luxus szedánok tulajdonosai nagy valószínűséggel respektálni fognak.

Talán egyetlen negatívum, a gumiabroncs ész aszfalt találkozásából származó zajszint nagysága, ez a gumi kopásával még növekedhet is, de egy jól hangszigetelt prémium szedánnál talán ez nem olyan nagy probléma. A gumiabroncs élettartama azonban függ a használat módjától is, sportos vezetés mellett elég komoly kopás észlelhető, viszont túra autós vezetéssel elég sokáig használható ez az abroncs.

http://www.tirerack.com/