Süti beállítások

Michelin Alpin téligumi: biztonságban télen is!

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
Az évszaknak megfelelő gumihasználat minden hónapban nagyon...


Az évszaknak megfelelő gumihasználat minden hónapban nagyon fontos. Ahogyan a nyári időszakban nem alkalmas a biztonságos közlekedésre a téli abroncs, úgy a hideg hónapokban sem célszerű a nyári verzióval az utakra gurulni. Laikusoknak és már tapasztaltabb sofőröknek is gondot jelenthet azonban az, hogy milyen márka mellett tegyék le a voksot. 

Az elöregedett, sérült, rendellenesen kopott, vagy a minimális profilmélységet elérő gumik esetében azonnal érdemes gondoskodni a cseréről. Ez a téli időszak közeledtével rendkívül sok figyelmet érdemel, hiszen ha elmarad, akkor annak a biztonságos közlekedés láthatja kárát. A Michelin Alpin téligumi rendszeresen jól teljesít a teszteken, érdemes az általa nyújtott színvonalat választani.



 

Michelin Alpin téligumi: ideális választás a téli hónapokra

 
A jeges, havas, latyakos utak gyakran állítják kihívás elé az autósokat. A hideg aszfalton a nyári gumi nem alkalmas a tapadás biztosítására, és a számos csúszásból, kisodródásból fakadó balesetveszélyes szituációt is kockáztathatunk azzal, ha nem cseréljük le a gumikat évszakváltáskor. A Michelin Alpin téligumi remek választásnak bizonyul annak érdekében, hogy a hét fok alatti hőmérséklet alkalmával is biztonságosan gurulhasson az utakra.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a vezetői tapasztalat, és téli útviszonyok közötti közlekedési ismeretek, valamint a gépjármű általános állapota legalább olyan fontosak, mint a minőségi téli abroncs használata. Az autósok számára gyakran javasolt autógumi tesztek alkalmával a márka kiválóan szokott teljesíteni. Ha tehát nincs tisztában azzal, hogy melyik márkát érdemes választani, akkor megéri az aktuális autógumi tesztek eredményeit átnézni, hiszen ezek megbízható forrásból tájékoztatnak az egyes márkák előnyeiről illetve gyengeségeiről. A Michelin Alpin téligumi kiválóan alkalmas városi autókra, egyterűekre és családi gépjárművekre.
 

Már nincs korán a gumiellenőrzéshez!

 
Az évszakváltáskor aktuális gumicsere előtt mindenképpen érdemes ellenőrizni a garázsban tárolt szettet. A megfelelő tárolás esetén jó eséllyel olyan állapotban látjuk viszont, ahogyan tavasszal oda tettük azokat.

Készítse fel autóját a téli hónapokra!

Persze egy óvatlan mozdulattal vegyi anyagok borulhattak rá, és az erőteljes napsütés sem tesz jót a gumi állapotának. Természetesen a profilmélység ellenőrzése sem maradhat el, ugyanis a kritikus 4 mm közeledtével azonnal gondoskodni kell a cseréről. A Michelin szakértői is egyetértenek abban, hogy a kopott téligumik legalább olyan veszélyesek lehetnek a hideg aszfalton, mintha nyári gumival gurulnánk az utakra. A minimális profilmélységet elérő abroncsokkal nedves utakon a féktávolság háromszorosára is növekedhet.
 

Készítse fel autóját a téli hónapokra!

 
Ha azt gondolja, hogy túl korán van ehhez, akkor érdemes időnként az időjárás jelentést figyelemmel követnie. A tartósan hét fok alatti hőmérséklet nem csak a téli szett használatát követeli meg, hanem az autó szervizelését és az olyan dolgokra való ügyelést is, mint például a téli ablakmosó folyadék feltöltése, vagy a jégoldó spray beszerzése.
 

Michelin csoport a mobilitás szolgálatában

 
A Michelin Alpin téligumi gyártója, a Michelin csoport mindig is küldetésének tekintette, hogy a mobilitást minél szélesebb körben meg tudja valósítani. Ugyanakkor a felelősségvállalás is a gyártó saját maga felé támasztott követelményei közé tartozik.

A vevők és emberek tiszteletben tartása mellett a környezetvédelem is olyan szempont, amelyet elsődlegesnek tart a csoport. A vállalat 18 országban 69 gyárral van jelen, melyek mindegyike azon munkálkodik, hogy a gyártósorokról legördülő abroncsok minden területen maximálisan megfeleljenek a feléjük támasztott követelményeknek.