Süti beállítások

Ki vásárol 185/65 R15 téli gumi mintát?

2024/01/30
Hasznos információk
Akik autóval rendelkeznek, azoknál eljön az az idő, amikor egyszer gumit kell...
Akik autóval rendelkeznek, azoknál eljön az az idő, amikor egyszer gumit kell cserélni. Ilyenkor kezdenek el gondolkodni az emberek azon, hogy váltsanak-e és kipróbáljanak-e valamilyen másik gumit, mint amit addig használtak, vagy maradjanak a réginél. Pusztán a kíváncsiság vagy az elégedetlenség, de másik mintázatot szeretnének. Mivel egy abroncsot több évig is használunk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumival szereljük fel az autónkat.
Fontos tisztában lenni a mérettel – bár természetesen a váltás is lehetséges –, illetve azzal, hogy az autónknak, illetve a vezetőnek milyen tulajdonságokra van szüksége. Ennek alapján már könnyebb a megfelelő abroncsot megtalálni. Gondoljuk most azt, hogy egy 185/65 R15 téli gumi mintára van szükségünk, és keressük meg a legmegfelelőbbet.


Milyen autókra való a 185/65 R15 téli gumi?

A 15”-ös méret a kompakt városi kisautók gyári mérete. Ez annyit jelent, hogy főleg középkategóriás autóknak van szüksége a 185/65 R15 méretre, tehát az ebben a méretben gyártott abroncsok legtöbbje is középkategóriás, hiszen a legtöbben azt keresik, így a legtöbb gyártó is ezeket kínálja.

Felesleges is egy középkategóriás autónál egy prémium márkás abroncsba fektetni, hiszen már lehet a középkategórián belül is komoly mintázatokat találni. A fejlesztőknek ugyanis az a lényeg, hogy minél megfelelőbbek legyenek az abroncsaik, és ha ebben a méretben a középkategória fogy a legjobban, akkor ők kialakítanak olyan gumikat, amelyek minden kívánalomnak megfelelnek, tehát ár-érték arányban is jók lesznek. Nézzük meg egy pár 185/65 R15 téli gumi mintát.


A legjobb abroncsok

185/65 R15 téli gumiA középkategóriás abroncsok közül rengeteget lehetne felsorolni, hiszen ahogyan már említettük, ebben a kategóriában a legaktívabbak a gyártók. A középkategórián belül is már lehet ennek alapján kategóriákat csinálni, amelyhez a vonalakat az ár és a teljesítmény alapján lehet meghúzni. Az alsó kategóriás lenne ebben az esetben a Laufenn, a Matador, a Nexen, az Apollo, a Sava, a GT Radial, a Kumho stb.; a középkategória a Kleber, a Fulda, a Firestone, a Falken, a BF Goodrich, a Semperit és a Toyo; a felső kategória pedig természetesen a mindenkik által ismert Hankook, Uniroyal és a Yokohama.

Az egyik legjobb középkategóriás abroncs a 185/65 R15 téli gumi méretben egyértelműen a Kleber Krisalp HP2, amely a 88T-s autók abroncsa. Általában azt szokták mondani, hogy ha van egy jó abroncs a keréken, akkor télen sokkal nyugodtabban lehet autókázni – ez igaz erre a mintára is, hiszen tökéletesen elvezeti a vizet, jól tapad a nedves felületen, stabil marad a kocsi a havon és a jégen is egyaránt Ezt bizonyítja, hogy az európai skálán „C” jelölést érdemelt ki. Üzemanyag-hatékonyság is elérhető vele és elég csendes futást biztosít.
Hasonlóan jó a Firestone Winterhawk3 is, amely csak az üzemanyag-hatékonyság terén marad el, a nedves tapadásban szintén majdnem verhetetlennek mondható. Sokan kedvelik ezt a mintázatot a 185/65 R15 téli gumi választékból, hiszen a lamelláknak köszönhető a jó tapadás a havas és a jeges, illetve a nedves utakon is. Nem hiába vált a Firestone a Bridgestone tagjává, amely már a prémium kategóriát képviseli.

Ha már a legjobb 185/65 R15 téli gumi abroncsoknál tartunk, akkor egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a prémium kategóriás mintát, amely a legkiválóbb tulajdonságokat mutatja fel. Igaz, hogy ez már egy prémium kategóriás abroncs, de még mindig az olcsóbb változatok közül, tehát akinél fontos a kényelem és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, és ha még a környezetre is gondol, akkor a kiváló Nokian WR D4 mellett kell letennie a voksát.