Süti beállítások

Debica Frigo 2 téligumi 175/65 R14

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Debica Frigo 2 téligumi 175/65 R14 szettet ma már a Goodyear csoport tagjak&eacut...
A Debica Frigo 2 téligumi 175/65 R14 szettet ma már a Goodyear csoport tagjaként gyártja a Debica. A Lengyelországban legyártásra kerülő abroncsok kitűnő ár-érték arányt képviselnek a gumiabroncsok piacán.

Amit a Debica Frigo 2 téligumi 175/65 R14 szettről tudni érdemes

A gumiabroncs a kisebb teljesítményű autók számára került kifejlesztésre. Forgásirányos téligumi. amely kiegyensúlyozott teljesítményt garantál a téli útviszonyok mellett. A Debica ma már a Goodyear csoport terméke, így a Debica Frigo 2 téligumi 175/65 R14 mintázata megegyezik a korábbi Goodyear Ultra Grip 5-ös téligumiéval. Oldalfal magassága: 65, átmérője:14, szélessége 175. Sebességi indexe max 190 km/óra. Fogyasztási besorolása C, Fékezés E, Zaj indexe pedig 7.
 A Frigo 2 a Debica egyik legújabb fejlesztésű abroncsa, amely a maga sajátos irányhoz kötött profiljának segítségével a legnagyobb biztonságot nyújtja a jeges, havas valamint a száraz utakon is.

A Debica gyár


A Debica gyárat a Lengyel kormány megbízásából 1937-ben hozták létre és a város nevéről kapta nevét. A sorozatgyártás 1939-ben indulhatott meg. A második világháború kitörése azonban derékba törte a gyár fellendülését, fejlődését. A gyártó üzemet 1991-ben államosították és a folyamat vége felé már a Goodyear vette át az irányítást.
Felvásárolták a Debica gyárat Lengyelországban és ma már számtalan intenzív fejlesztésnek köszönhetően készülnek az abroncsok. A Debica gyár Európa szerte elismert modern létesítmény, amely tökéletesen alkalmas a nagy teljesítményű abroncsok termelésére is. A Debica a téligumi 175/65 R14 gyártása mellett haszongépjárművek számára is gyárt abroncsokat nyári és téli változatban is. A régió piaci elvárásaihoz és időjárási viszonyaihoz tökéletesen alkalmazkodva dobja piacra termékeit.
A Debica abroncsokra a Goodyear neve is garancia. Az abroncsok árban rendkívül versenyképesek, így a téligumi 175/65 R14 is megfizethető áron érhető el a gépjármű tulajdonosok számára. A lengyelországi gyárban készülő abroncsok a legmagasabb minőségellenőrzési folyamatokon esnek át, így hibázásra nem sok esély van. A legnagyobb európai üzem az Oponiarska Debica S.A. A gyárban közel 2900 alkalmazottat foglalkoztatnak és több mint 300 céggel folytatnak szoros együttműködést. 1995-óta a Goodyear Tire &Rubber Company amerikai vállalatcsoport a fő tulajdonos, hiszen több mint 81,4%-át birtokolják a cégnek.
téligumi 175/65 R14 A gyárban számtalan környezetbarát beruházást hajtottak végre az elmúlt évek során. Minimalizálják a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, hiszen t9bb mint 15 millió dollárt költöttek az ultramodern gázfűtés kiépítésére is. Ennek köszönhetően 2004-ig már megoldották a teljes gyár kapacitását. A város fűtésének is mintegy egyharmadát ők biztosították. Mivel Debica városa elég korszerűtlen volt, így az elavult lakótelepi berendezések zömét ki tudták iktatni. A kibocsájtott gázok mennyisége ezáltal 98%-kal, míg a poré 100%-kal csökkent. A gyár területén továbbá létrehoztak még egy modern szennyvíztisztító berendezést is, amely sokkal jobb minőségű vizet biztosít a gyárnak.
Ma már egy kg termék előállítása 19%-os energiacsökkenés mellett végezhető el. A vízfogyasztás is mintegy 55%-os csökkenést ért el. 1999 szeptemberében az ISO 14001 tanúsítványt is megkapták, amely teljesen garantálja, hogy a TC Debica S.A. környezetgazdálkodási rendszere, kiválóan teljesít. A lengyel gumiabroncs iparban a Debica volt a legelső, aki ezt a tanúsítványt megkapta.
Amikor a téligumi 175/65 R14 vásárlásán gondolkodunk, akkor érdemes ezeket a tényezőket is alaposan figyelembe venni, valamint azt, hogy a gyártó az abroncsokra a vásárlástól számított 3 év garanciát is vállal.