Süti beállítások

A Yokohama téligumi a versenyautó abroncsok között is a legjobb

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A japán gumigyártó a Yokohama téligumi szetteket is piacra dob. A Tok...
A japán gumigyártó a Yokohama téligumi szetteket is piacra dob. A Tokiói központtal rendelkező japán gumigyártó cég 1917-ben alakult. Egy közös vállalatként a Yokohama Cabel Manufacturing és az amerikai BFGoodrich alkotta.

Miért megbízható a Yokohama téligumi?

1969-ben az amerikai kontinensre is betörtek, itt megalakították a Yokohama Tire Corporation-t. Az Egyesült Államokban számtalan Aspec A300 gumit adtak el, ez is megalapozta terjeszkedésüket. Mára már egy teljesen saját tulajdonban lévő gyárként üzemelnek és gyártják a Yokohama téligumi szetteket is. Japánban számtalanszor a Yokohama helyett az Advan márkanevet használják, de máshol Mohawk néven is emlegetik.
A híres amerikai Le Mans Series és a Red Line Time Attack versenysorozatban is részt vesznek. Az IMSA GT3 Cup Challenge sorozatnak mára már hivatalos beszállítói lettek. De meg lehet találni az abroncsokat a World Touring Car Championship versenysorozatban is.
A Yokohama téligumi szett gyártói hatalmas figyelmet szentelnek az innovációnak. Mindig folyamatos fejlesztésekkel és technológiai újításokkal állnak elő, hogy a lehető legbiztonságosabb abroncsokat gyártsák a gépjárművek tulajdonosainak. Az abroncsok alapanyagait igen gondosan válogatják össze és a teszteléseket is lelkiismeretesen időről időre elvégzik.
A minőség-ellenőrzés folyamat igen összetett, hogy még a legkisebb hibákat is kiküszöbölhessék. Minden fejlesztői igénynek tökéletesen megfelel a Hiratsuka-i kutató komplexum, de emellett még két másik kutatóközpont is a fejlesztők rendelkezésére áll az év bármely napján.
A gumiabroncsok csakis ezen a színvonalon lehetnek minőségiek, ezt a Yokohama is tudja. A Yokohama téligumi szett gyártója olyan tesztpályát hozott létre, amely 41 fokos dőlésszögű, és 20 teljesen eltérő útfelületet kínál. A gumiabroncsokat így a lehető legszélesebb körben tudják tesztelni, hogy végül a gyárból csak a minőségi téli abroncsok gurulhassanak ki.
 
 

Mérföldkövek a Yokohama életében

Yokohama téligumi1917-ben A YOKOHAMA megalapítása, a YOKOHAMA Cable Manufacturing Co., Ltd. és az amerikai BF Goodrich közös befektetésre révén.
1919-ben a yokohamai Hiranuma gyárban megkezdődik a gyártás
1952-ben Yokohamából Tokióba költözött a cég központja
1954-ben tömlő nélküli gumi abroncsának legyártása, amely Japánban az első volt
1967-ben GT Special gumiabroncs legyártása személyautóhoz, amely az első radiál abroncs volt 
1977-ben A világon megtalálható legnagyobb ipari gumiabroncsának kifejlesztése
1986-ban Daigo Proving Ground and Research Center, a gumi abroncstesztelő komplexum megnyitása 
1989-ben Takasu Motoring and Researching Yard, a speciális téli tesztközpont átadása
1996-ban A cég YOKOHAMA Hydex Company néven fut tovább úgy, hogy a YOKOHAMA Aeroquip a YOKOHAMA Rubber leányvállalatává vált.
2001-ben stratégiai együttműködés megkötése a YOKOHAMA Rubber Co, Ltd. és a Continental AG között 
Ebben az évben a Geolandar a MERCEDES Benz G-class gyári elsőszerelésű abroncsa lett.
2004-ben a YOKOHAMA leányvállalata megnyitotta kapuit Belgiumban is és az új ADVAN Sport abroncs a BENTLEY Continental GT gyári elsőszerelt gumi abroncsa lett.
2005-ben Düsseldorfban megnyitják az európai központi irodát. Oroszországban és Koreában újabb YOKOHAMA leányvállalatok alapítása
2008-ban leányvállalatok alapítása Braziliában, Sao Paulo-ban. "Forever Forest" projekt elindul, faültetés a fülöp-szigeteki gyár mellett. Gyár nyitás és a termelés megkezdése Suzhou YOKOHAMA Tire Co., Ltd néven. Nyersanyag-előállító komplexum építése Thaiföldön Y.T.Rubber Co., Ltd. néven, hogy a Yokohama téligumi is tökéletes alapanyagból készülhessen.