Süti beállítások

A Michelin téligumi szetteket 1889 óta gyártják

2024/01/30
Gumiabroncs hírek
A Michelin téligumi gyártó céget 1889-ben Edouard Michelin alap&iacut...
A Michelin téligumi gyártó céget 1889-ben Edouard Michelin alapította Clermont-Ferreandban, Franciaországban. Ma is ez a Michelin székhelye. A két testvér Két testvér André és Edouard Michelin egy kaucsukültetvényt hozott létre ahol összesen 52 alkalmazottal kezdtek. A ma már összesen 3 gyárral rendelkező Michelin folyamatosan az alapító családjának vezetése alatt áll. Mindig egy-egy leszármazottja veszi át az irányítást, egy percre sem adva ki kezük közül a gumigyártást.

A Michelin téligumi prémium minőségű

Mint köztudott, a Michelin csak prémium minőségű abroncsok gyártásával foglalkozik, így a Michelin téligumi szett mindegyike csak ilyen lehet. Ma az egyik, ha nem a legismertebb márkanév a gumiabroncs gyártók között, ezt szakmai felmérések is alátámasztják. A Michelin babának Bibendumnak ebben óriási szerepe volt. A baba ötlete először az 1894-es Lyoni kiállításon merült fel Edouard és André Michelinben. Egy halom egymásra dobált abroncsot vettek észre és erről egy emberi forma jutott eszükbe. Hazatérve azonnal megbíztak egy reklámszakembert, hogy a kapott információk birtokában alkossa meg számukra a babát.
A legelső Bibendum még szemüveges volt és még egy füstölgő cigaretta is volt a kezében. A Bibendum baba azért lett fehér, mert a régebben gyártott abroncsok még szürkésfehér színűek voltak köszönve annak, hogy gyártás közben még nem használtak szénport. A név pedig onnan ered, hogy a kiállításon egy Horatius idézet jutott eszükbe, "Nunc est bibendum", azaz "na menjünk inni". A Michelin téligumi ma az egyik legnagyobb konszern által kerül gyártásra, hiszen ők fejlesztették ki a cserélhető gumiabroncsokat is. Az ő nevükhöz fűződik a radiál abroncs is. A konszernhez tartozik a Kleber, Kormoran, Tigar, BFGoodrich, Strial és a Taurus is.
Michelin téligumiA gyártóüzemek szerte a világon megtalálhatóak, még Magyarországon is. A Michelin téligumi szett gyártójának nevéhez más abroncsok is fűződnek, mint például az ikerkerék, a levehető acélkerék, az alacsony légnyomáson üzemelő autógumi. Ez az utolsó autógumi hatalmas kényelmet biztosított mindenkinek, hiszen hosszú élettartamú és kb. 15.000 km megtételére volt alkalmas. Ez a közel másfél évszázados tapasztalat bőven elegendő ahhoz, hogy termékeik a prémium kategórián belül is a kiemelkedő minőséget képviselhessék. A komfortos és igen tartós abroncsokat világszerte több helyen gurítják ki az üzemekből és szállítják rendeltetési helyükre. A Michelin gumiabroncsok még a legmagasabb vásárlói igényeket is képesek kielégíteni, nem hiába évről évre nő az eladási statisztikája a gyárnak. A Michelin különféle kampányokkal is elkápráztatja a világot, hiszen környezettudatosságra és takarékosságra hívja fel a figyelmet nap, mint nap a Föld több pontján is. A természet közvetlen megóvásáért ők maguk is sokat tesznek azzal, hogy Green-X termékeket gyártanak, amelyek zöld komponenseket tartalmaznak. A számtalan teszt és a folyamaos média jelenlét mind a céget igazolja és annak prémium kategóriás termékeit. Egy téli gumi szett kiválasztásakor érdemes a Michelin mellett dönteni és próbára tenni a tökéletes autógumit. A Michelin téligumi szett minden körülmények között segíteni fog a téli, sokszor oly változékony időjárásnak köszönhető útviszonyok leküzdésében.